'Waar en met wie je speelt geeft geen garanties'

Reacties

De kwartfinale in de Champions League kan Gregory van der Wiel niet meer ontgaan na de 4-0 zege op Bayer Leverkusen, terwijl de tweede titel op rij in Frankrijk slechts een kwestie van tijd is. En toch is de rechtsback van Paris Saint-Germain allerminst zeker van een basisplaats in Oranje.

'Waar en met wie je speelt geeft geen garanties'

'Waar je speelt en met wie je speelt biedt geen garanties. Het is aan mij om de bondscoach te overtuigen', zegt Van der Wiel op de website van de KNVB. 'Dat doe ik door in eerste instantie mijn tegenstander uit te schakelen en daarna aanvallend mijn steentje bij te dragen.'

Van der Wiel moet samen met Daryl Janmaat uitmaken wie de rechtsachter wordt tijdens het WK van komende zomer in Brazilië. De verdediger van Feyenoord speelde tot dusver dertien interlands, terwijl Van der Wiel 36 keer het shirt van Oranje droeg.

Opvallend genoeg speelde Van der Wiel niet een keer in de kwalificatiereeks voor de eindronde in Zuid-Amerika. Janmaat speelde daarentegen acht kwalificatieduels. Toch ziet Janmaat zichzelf niet als een zekerheidje in Oranje. 'Dat zijn er drie en daar zit ik niet bij', aldus Janmaat.

Louis van Gaal gaf eerder te kennen dat Arjen Robben, Robin van Persie en Kevin Strootman de enige spelers zijn die zeker zijn van hun plaats in de selectie. 'Ik ben realistisch genoeg dat ik hard moet blijven werken om in aanmerking te komen', zegt Janmaat.

'Maar als de bondscoach me vraagt waarom ik moet spelen? Dan zeg ik dat ik vind dat ik beter ben en dat ik daar hoor te spelen', besluit de voormalige rechtsachter van ADO Den Haag en SC Heerenveen met bravoure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.