Zidane spreekt zijn bewondering uit voor ontevreden James

Reacties

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft erkend dat de situatie van James Rodríguez een probleem is voor zijn ploeg. De Colombiaan is de op twee na minst gebruikte speler in de selectie van de Madrilenen, die het woensdag opnemen tegen Borussia Dortmund in de Champions League (aftrap 20.45 uur).

Zidane spreekt zijn bewondering uit voor ontevreden James

Real legde in 2014 liefst tachtig miljoen op tafel voor James, die even daarvoor op het WK in Brazilië schitterde namens zijn land. In zijn eerste seizoen in Madrid had de op vijf na duurste speler aller tijden een belangrijke rol in het het elftal van Carlo Ancelotti. Als aanvallende middenvelder was hij goed voor liefst dertien doelpunten en evenveel assists. Ook onder Rafa Benítez kon hij rekenen op een basisplaats, maar sinds de Spanjaard in januari 2016 plaatsmaakte voor Zinedine Zidane is James zijn onomstreden status kwijt.

De Fransman koos met Casemiro op het middenveld voor meer zekerheid en hield voorin vast aan het trio BBC (Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo). Toen de vaste opstelling door verschillende blessures uiteenbrokkelde, leek James weer aanspraak te mogen maken op speelminuten. De creatieveling bleek echter nog verder te zijn gedaald in de pikorde van Zidane.

Blessures van achtereenvolgens middenvelders Casemiro, Toni Kroos én Luka Modric waren voor Zidane geen reden om James in te passen. Isco en Mateo Kovacic kregen de voorkeur van de Fransman. In de aanval ving Zidane absenties van Bale, Benzema en Ronaldo op met het opstellen van Marco Asensio, Álvaro Morata en Lucas Vázquez.

In El Clásico tegen Barcelona gaf trainer Zinedine Zidane de voorkeur aan Lucas Vázquez boven James Rodríguez als vervanger voor de geblesseerde Gareth Bale.
In El Clásico tegen Barcelona gaf trainer Zinedine Zidane de voorkeur aan Lucas Vázquez boven James Rodríguez als vervanger voor de geblesseerde Gareth Bale.

In de competitie kwam James daardoor niet verder dan 287 speelminuten van de mogelijke 1260. Alleen de langdurig geblesseerde Casemiro en jeugdspeler Mariano kwamen minder aan spelen toe. James verschafte zich daarmee de twijfelachtige eer van duurste bankzitter ter wereld.

Belangrijk
'Het klopt dat het een probleem is, want hij wil meer spelen', geeft Zidane toe op de clubsite van de Madrilenen. 'Als je minder speelt, kun je nadenken over een vertrek, maar hij is een belangrijke speler voor mij', verzekert de Fransman. 'Ik bewonder James. Hij traint en is beschikbaar voor de groep. Dat is belangrijk voor mij, want we hebben iedereen nodig.'

Ook in het slotduel van de groepsfase van de Champions League zal James naar alle waarschijnlijkheid op de reservebank plaatsnemen, Zidane wil de groepswinst veilig stellen met zijn sterkste elf. 'We gaan spelen alsof het een finale is, de poulefinale. We moeten er niet te veel over nadenken, maar geconcentreerd spelen en op zoek gaan naar een vroege treffer.'

Dortmund heeft na vijf wedstrijden dertien punten verzameld in Groep F. Real heeft twee punten minder en moet dus winnen in Estadio Santiago Bernabéu om eerste in de poule te worden.

Lees hier meer over dit duel en welke records tijdens Real-Dortmund kunnen sneuvelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.