Zevenklapper Willem II, Achilles '29 nadert Oss

Jong Ajax-trainer Fons Groenendijk beleefde zondag een pijnlijk weerzien met zijn vroegere club Willem II, dat korte metten maakte met de Amsterdammers. Achilles '29 boekte een zeldzame zege.

Willem II - Jong Ajax 7-1
Willem II deed wat het móést doen om uitzicht te houden op de titel in de Jupiler League: winnen van Jong Ajax. De Tilburgers begonnen zwak en kwamen na zeven minuten al op achterstand door een treffer van Tobias Sana. Amper tien minuten later trok Ruud Boymans de stand weer gelijk. Daarna ging het hard in het Koning Willem II Stadion.

In de eerste helft zorgde Bruno Andrade (foto) met een loepzuivere hattrick voor de 4-1 ruststand, terwijl Terell Ondaan, opnieuw Boymans en Ali Messaoud vervolgens de score opvoerden naar 7-1. Door de ruime zege op de Amsterdamse beloftenploeg slinkt het gat met koploper FC Dordrecht tot vier punten. De Schapenkoppen, die afgelopen vrijdag op eigen veld met 1-0 wonnen van Helmond Sport, speelden wel een wedstrijd meer. Komende vrijdag staat de topper tussen Willem II en FC Dordrecht op het programma in Tilburg.

Achilles '29 - Telstar 1-0
Na negen competitieduels zonder zege stapte de club uit Groesbeek weer eens als winnaar van het veld. In eigen huis tegen Telstar boekte Achilles '29 zijn zesde overwinning van dit seizoen. Daardoor loopt het in op FC Oss en bedraagt de achterstand op de Brabanders nog slechts twee punten. Namens de ploeg van trainer François Gesthuizen kroonde Thijs Hendriks zich tot de man van de wedstrijd. De aanvaller, al jarenlang speler van Achilles, bepaalde na een uur de eindstand op Sportpark De Heikant.