Streppel: 'Het blijft stuivertje wisselen in de Jupiler League'

Jurgen Streppel (foto) begrijpt nog steeds niet hoe zijn ploeg Willem II de zeker lijkende zege in de slotfase uit handen heeft gegeven op bezoek bij Jong PSV (2-2). 'Er was niet aan de hand', aldus de trainer tegenover FOX Sports.

'Onze keeper hoefde lange tijd maar een redding te verrichten', aldus Streppel, die zijn ploeg vijf minuten voor tijd een 2-0 voorsprong zag weggeven. 'Na die aansluitingstreffer werd het spannend, maar ik hield er geen rekening mee dat de gelijkmaker nog zou vallen. We hadden de wedstrijd onder controle.'

Daarmee liet Willem II de kans liggen om de koppositie over te nemen van FC Dordrecht. 'Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan en het zal nog vaak stuivertje wisselen worden. Aan het einde zal blijken hoe duur dit puntenverlies is. Maar ik denk dat de competitie tot het einde spannend blijft.'

Heerlijk
In Eindhoven bepaalde Jong PSV-aanvaller Alex Schalk de eindstand tegen Willem II, de ploeg waarmee hij jarenlang de verhitte burenruzie uitvocht namens NAC Breda. 'Heerlijk, de 2-2 maken in de laatste minuut tegen Willem II', aldus Schalk. 'Lekkerder kan bijna niet. Zeker als je ziet hoe ik speelde. Ik had weinig pluspunten, maar als spits is dat niet belangrijk als je uiteindelijk toch scoort.'