Willem II mist koppositie, rentree Brama bij Jong Twente

Reacties

Willem II heeft in de slotfase de koppositie van de Jupiler League weggegeven door een 2-0 voorsprong uit handen te geven op bezoek bij Jong PSV. Jong FC Twente, met invaller Wout Brama, was in Enschede verrassend genoeg te sterk voor FC Eindhoven.

Willem II mist koppositie, rentree Brama bij Jong Twente

Jong PSV - Willem II 2-2
Willem II moest winnen om FC Dordrecht, dat vrijdag met 2-0 VVV-Venlo versloeg, van de eerste plaats te stoten. In het stadion van FC Eindhoven waren de Tilburgers hard op weg naar een zege op Jong PSV, maar de laatste acht minuten werd de Brabantse ploeg fataal.

Uit een hoekschop kopte Ruud Boymans al vrij snel de openingstreffer binnen, terwijl de ploeg van trainer Jurgen Streppel vlak na de rust de marge op twee zette via Terell Ondaan. De Tilburgers waren heer en meester en leken opnieuw aan kop te komen in de Jupiler League.

Tot de 85ste minuut toen Joshua Brenet de spanning terugbracht. De Eindhovenaren voerden de druk op en slaagde er in de 93ste minuut zelfs in langszij te komen. Alex Schalk bracht Jong PSV naast Willem II.

Door de remise in het Jan Louwers Stadion blijft Dordrecht koploper in de Jupiler League. Willem II volgt De Schapenkoppen op een punt. Op vrijdag 4 april staat de topper tussen FC Dordrecht en Willem II op het programma in Tilburg.

Jong FC Twente - FC Eindhoven 1-0
De beloftenploeg van trainer Jan Zoutman is bezig aan een opmars. Na de nipte zege op Sparta Rotterdam (1-0), werd dit keer FC Eindhoven verslagen. Voorafgaand aan de competitieduels met Sparta en Eindhoven wist Jong FC Twente zeven wedstrijden niet te winnen (G2, V5).

In Enschede bleek de vroege treffer van Kristopher Vida voldoende voor de zege op FC Eindhoven, dat weer bezig is aan een zwakke serie. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong begon sterk aan de competitie, maar is na de derde nederlaag op rij terug te vinden op plaats zes.

Behalve de zege was er nog een lichtpunt in Enschede. Wout Brama maakte na een uur zijn rentree in het shirt van Twente. De oorspronkelijke aanvoerder van het eerste elftal is hersteld van een slepende hielblessure. Zijn laatste duel dateerde van april vorig jaar tegen ADO Den Haag (3-1 zege).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.