Dordrecht nipt langs tiental Helmond, pijn bij Sparta

Helmond Sport heeft met een man minder nipt verloren bij koploper FC Dordrecht. De avond in de Jupiler League kende voor de twee Rotterdamse clubs en voor de familie Kruys wisselende resultaten.

FC Dordrecht – Helmond Sport 1-0
FC Dordrecht heeft zijn status van koploper in de Jupiler League bevestigd met een zege op Helmond Sport. Het succes kon De Schapenkoppen na 25 minuten niet echt meer ontgaan. Naast een vroege voorsprong via Erixon Danso (foto) – hij scoorde al na drie minuten – was de opponent teruggebracht tot een tiental.

Helmond-verdediger Jeffrey van Nuland kreeg een directe rode kaart voor een charge op Rihairo Meulens. Maar de Brabanders hielden met een man minder lang zicht op een positief resultaat aangezien FC Dordrecht verzuimde de bevrijdende tweede treffer te maken.

Excelsior – FC Volendam 2-1
Lars Veldwijk heeft zijn naam van meest waardevolle speler in de Jupiler League kracht bij gezet. Al in de vierde minuut zette hij met zijn 22ste doelpunt van het seizoen Excelsior op een voorsprong. De spits, die ook acht assists op zijn naam heeft staan, schoot raak uit een strafschop die was toegekend na een overtreding op hemzelf.

Maar voor een zege leek het niet genoeg. Robert Mühren, met 23 doelpunten als topscorer in de Eerste Divisie naar Rotterdam gekomen, zette FC Volendam in de slotfase op koers voor een punt op Woudestein. De goalgetter profiteerde van defensieve onachtzaamheid bij Excelsior, dat echter in blessuretijd toch aan het langste eind trok. Na een schot van Ricky Kruys werkt Raoul Esseboom de bal achter zijn eigen doelman.

FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 4-0
Voor Sparta Rotterdam kwam er weer een volgend hoofdstuk aan de toch al beroerde reeks zonder zege. Na ruim een half uur was duidelijk dat ook de zevende wedstrijd op rij geen positief resultaat ging opleveren. Donny de Groot (2x) en Cristián Cuevas hadden FC Eindhoven een comfortabele voorsprong gegeven.

In het resterende uur slaagde Sparta er niet in de eretreffer op het scorebord te brengen. Jens van Son deed de Rotterdamse bezoekers in de 88ste minuut alleen maar nog meer pijn; 4-0. Door de nederlaag is de ploeg van trainer Gert Kruys naar de vijftiende plaats gezakt.