Wolfsburg stuurt Hecking na dramatische start de laan uit

Reacties

Dieter Hecking is ontslagen als trainer van VfL Wolfsburg. De 52-jarige Duitser moet vertrekken wegens tegenvallende resultaten. De ploeg van verdediger Jeffrey Bruma staat veertiende in de Bundesliga.

Wolfsburg stuurt Hecking na dramatische start de laan uit

'Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar als trainer kun je dit verwachten als succes uitblijft', reageert Hecking op de clubsite. 'Ik wil graag blijven werken met het team, maar respecteer deze beslissing. We hebben grote successen geboekt waar we trots op mogen zijn.'

Hecking nam in de winter van 2013 de leiding bij Wolfsburg als opvolger van Felix Magath. De club eindigde als elfde, maar daarna volgden de vijfde plek in het seizoen 2013/14 en de tweede plaats in 2014/15. Dat laatste jaar won Wolfsburg voor het eerst in de historie de DFB-Pokal door in de finale Borussia Dortmund met 3-1 te verslaan.

Dit seizoen ging het Hecking minder goed af bij Wolfsburg. Sinds de prima competitiestart tegen FC Augsburg (0-2) pakte de ploeg nog slechts drie punten door drie keer doelpuntloos gelijk te spelen. Maar van een stabiele achterhoede is met acht tegengoals inmiddels al geen sprake meer. Die Wölfe staan na zeven duels op de teleurstellende veertiende plaats.

Assistent Dirk Bremser moet ook het veld ruimen bij Wolfsburg, terwijl Ton Lokhof wel mag aanblijven. Valérien Ismaël, die de beloften van Wolfsburg onder zijn hoede heeft, is benoemd tot interim-trainer.

Hecking is al de derde Bundesliga-trainer die dit seizoen zijn baan verliest. Eerder nam Werder Bremen al afscheid van trainer Viktor Skripnik en ontsloeg Hamburger SV Bruno Labbadia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.