Baan Hecking op de tocht na dramatische start Wolfsburg

Reacties

Hamburger SV en Werder Bremen wisselden in het nog jonge seizoen al van trainer en Markus Weinzierl heeft het zwaar te verduren gehad bij Schalke 04. Nu staat ook Dieter Hecking onder druk. De trainer van VfL Wolfsburg kreeg na het verlies tegen RB Leipzig niet de onvoorwaardelijke steun van manager Klaus Allofs.

Baan Hecking op de tocht na dramatische start Wolfsburg

Wolfsburg heeft sinds de prima competitiestart tegen FC Augsburg (0-2) nog slechts drie punten gepakt door drie keer doelpuntloos gelijk te spelen. Maar van een stabiele achterhoede is met acht tegengoals inmiddels al geen sprake meer, de inspanningen van Oranje-international Jeffrey Bruma ten spijt. Die Wölfe staan na zeven duels op de teleurstellende veertiende plaats.

Allofs werd na afloop van het thuisduel met Leipzig daarom gevraagd naar de positie van Hecking. De oud-spits schaarde zich niet voor de volle honderd procent achter zijn trainer. 'We zullen de koppen bij elkaar moeten steken over hoe we nu verder moeten en of we nog mogelijkheden zien om het voetbal te verbeteren. Dat kan met de trainer zijn, maar ook zonder.'

Klaus Allofs weigerde Dieter Hecking een baangarantie te geven.
Klaus Allofs weigerde Dieter Hecking een baangarantie te geven.

Het maakt de baan van Hecking er niet zekerder op, maar zelf vindt de man die sinds december 2012 in dienst is dat niet vreemd. 'Klaus Allofs hoeft zich niet verplicht te voelen een pleidooi voor de trainer te houden. Wat moet een technisch directeur anders zeggen?', aldus de trainer van Wolfsburg, dat afgelopen zomer voor ruim vijftig miljoen euro aan nieuwe spelers aantrok.

Desondanks lijkt meedoen in de Duitse (sub)top te veel gevraagd voor de club die in 2009 nog kampioen van Duitsland werd en in het seizoen 2014/15 als voornaamste uitdager van Bayern München nog tweede werd. Afgelopen seizoen liep Hecking echter Europees voetbal mis met de achtste plaats. Nog een jaar geen Champions League of Europa League kan Wolfsburg zich niet verloorloven.

Om die missie te laten slagen, ruilde de club Bas Dost (verkocht aan Sporting Lissabon) in voor Mario Gómez. De 31-jarige Duitser, die zijn loopbaan vorig seizoen bij Besiktas nieuw leven inblies met 28 goals, scoorde echter nog niet sinds zijn terugkeer in de Bundesliga. 'Als het niet lukt, vergaat de wereld, als het loopt ben je de verlosser', zei Gómez daarover. Die uitspraak gaat ook zeker op voor zijn trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.