Ook VfL Wolfsburg kan RB Leipzig niet stoppen

RB Leipzig heeft een volgend hoofdstuk toegevoegd aan de indrukwekkende Bundesliga-entree. De promovendus vergrootte de crisis bij VfL Wolfsburg (0-1).

VfL Wolfsburg – RB Leipzig 0-1
Emil Forsberg was zondag de gevierde man bij RB Leipzig, dat door de nipte overwinning koploper Bayern München tot op twee punten is genaderd. De 24-jarige Zweedse spits tekende in de zeventigste minuut voor de enige treffer tegen VfL Wolfsburg. Hij revancheerde zich daarmee ook voor zijn gemiste strafschop in de achttiende minuut, die was toegekend na een overtreding van keeper Koen Casteels op Timo Werner.

Dankzij het resultaat in Wolfsburg heeft RB Leipzig ook het eigen Bundesliga-record verbeterd. Voor het eerst in de historie is een nieuweling na de eerste zeven duels op het hoogste niveau in Duitsland nog zonder nederlaag.

Voor Wolfsburg is het seizoen tot nu toe juist een bittere teleurstelling. Met slechts één zege in zeven duels staat de ploeg van Oranje-international Jeffrey Bruma op een tegenvallende veertiende plaats. Daarbij valt vooral de improductiviteit op, want ondanks de aanwezigheid van Mario Gómez staat de teller op vier doelpunten.

FSV Mainz 05 – Darmstadt 98 2-1
Na een half jaar heeft FSV Mainz 05 weer een thuiszege kunnen begroeten. De formatie van trainer Martin Schmidt dankte de drie punten aan doelpunten van Pablo De Blasis en Yunus Malli, die in de 56ste minuut met een benutte strafschop voor de voldoende marge had gezorgd.

De aansluitingstreffer van Jérôme Gondorf, ook uit een penalty, kwam te laat voor Darmstadt om een eerste punt op vreemde boem te veroveren. Dat mocht Antonio-Mirko Colak zich ook aanrekenen aangezien hij bij een stand van 1-0 van elf meter had gefaald.