BVB en Hertha bieden stof tot napraten na doldwaas slot

De zinderende Bundesliga-topper tussen Borussia Dortmund en Hertha BSC is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Het venijn zat in het doldwaze laatste kwartier.

In de eerste helft had Dortmund een licht overwicht, maar Hertha bleef redelijk eenvoudig overeind. Direct na rust ontbrandde het duel door middel van een schitterende hakbal van Hertha-spits Vedad Ibisevic. Met dat hoogstandje zette hij Valentin Stocker namelijk vrij voor het doel, die vervolgens beheerst afrondde.

Dortmund-trainer Thomas Tuchel bracht vervolgens Ousmane Dembélé en Shinji Kagawa in en dat pakte goed uit. Op aangeven van Dembélé zorgde Pierre-Emerick Aubameyang in de tachtigste minuut namelijk voor de gelijkmaker. De Gabonese spits maakte daarmee zijn misser van drie minuten eerder goed, toen hij een strafschop had gemist.

Dortmund ging daarna op jacht naar de winnende goal, maar kwam in de 84ste minuut met tien man te staan. Emre Mor kreeg rood nadat hij met een duw fel van zich afbeet richting Sebastian Langkamp, die hem had vastgehouden. De Hertha-speler deed met zijn toneelspel - hij wekte de indruk te zijn geslagen - echter een flinke duit in het zakje.

Het vormde de opmaat naar een heetgebakerd slot van een wedstrijd die ook al door veel tumult werd ingeleid. In die slotfase sloegen bij Stocker alle stoppen door, want hij schoffelde Matthias Ginter op schandalige wijze neer en kreeg rood. Gescoord werd er daarna niet meer, wel had arbiter Patrick Ittrich nog een paar kaarten kunnen trekken voor een aantal harde overtredingen. Door het gelijkspel is koploper Bayern München lachende derde. Nummer twee Hertha en nummer drie Dortmund hebben nu respectievelijk vijf en zes verliespunten meer.