Bayern in crisissfeer richting PSV door nieuwe domper

Vier dagen voor het Champions League-duel met PSV is het lek bij Bayern München nog steeds niet boven. Ook Eintracht Frankfurt maakte het de vooraf oppermachtige geachte kampioen van Duitsland zaterdagmiddag lastig. Met een man meer gaf Bayern een zeker lijkende zege uit handen: 2-2.

Bayern had van die laatste drie wedstrijden vóór de interlandpauze alleen die tegen Hamburger SV met grote moeite gewonnen. Ook tegen het in eigen huis nog ongeslagen Frankfurt ging het weer moeizaam bij de koploper van de Bundesliga. Zo gingen Die Adler verdiend de rust in met een gelijke stand, nadat Szabólcs Huszti twee minuten voor rust een antwoord had gevonden op de vroege openingsgoal van de in de basis begonnen Arjen Robben.

In de tiende minuut leek er nog niks aan de hand toen Robben na een lange bal van Mats Hummels en een pass van David Alaba vanuit een laste hoek de bal in het net kreeg (foto). Vervolgens waren de beste kansen echter voor de thuisploeg. Timothy Chandler raakte de paal en Alexander Meier was met twee kopballen gevaarlijk. Het was alsnog 1-1 toen Huszti de bal na een duel met Jèrôme Boateng in de kluts meekreeg en die vervolgens in de verre hoek langs Manuel Neuer plaatste.

Szabólsz Huszti schiet de bal vlak voor rust in de verre hoek langs Manuel Neuer.

Daarmee leken de duels met Atlético Madrid (1-0 verlies) en 1. FC Köln (1-1) een vervolg te krijgen, maar na rust probeerde Bayern de wedstrijd na rust alsnog naar zijn hand te zetten. Nadat Kingsley Coman in kansrijke positie de paal had geraakt en Arjen Robben na een één-twee met Thomas Müller doelman Lukas Hradecky op zijn weg had gevonden, kwam Der Rekordmeister na een uur met geluk op voorsprong. Na een corner van Robben schoot Hummels de bal onbedoeld in de voeten van Joshua Kimmich, die van dichtbij afdrukte: 1-2.

Na de zesde goal van de 21-jarige middenvelder dit seizoen leek Frankfurt verslagen, zeker nadat Huszti zijn tweede gele kaart had gekregen voor een opstootje met invaller Renato Sanches. Ancelotti besloot een kwartier voor tijd daarom Robben naar de kant te halen. Kort daarna kwam Frankfurt weer langszij. Marco Fabian promoveerde een afzwaaier van Chandler met de borst tot doelpunt. De ploeg van Niko Kovac kreeg zelfs nog een droomkans op de 3-2, maar die bleef Bayern bespaard. Het derde puntenverlies op rij betekende desondanks een slechte generale voor PSV.