'Herr der Lufte' Bruma maakt indruk als Abwehrchef

Reacties

Jeffrey Bruma is uitstekend begonnen aan zijn tweede periode in Duitsland. Waar de 24-jarige verdediger bij Hamburger SV nog moeite had zich als Chelsea-huurling staande te houden in de Bundesliga, gaat de van PSV overgekomen Oranje-international dat nu een stuk beter af bij VfL Wolfsburg.

'Herr der Lufte' Bruma maakt indruk als Abwehrchef

Bruma speelde zowel tegen FC Augsburg (2-0) als 1. FC Köln (0-0) van begin tot eind mee en maakte in dat laatste duel als Abwehrchef indruk door 78 procent van zijn duels te winnen. Vooral in de luchtduels was de 1 meter 90 lange mandekker zaterdag soeverein. Door Kicker is hij nu al gebombardeerd tot Herr der Lufte. Coach Dieter Hecking noemde het optreden van Bruma 'ganz gut'.

Zelf is Bruma ook wel tevreden over zijn start bij Wolfsburg, dat 11,5 miljoen euro voor hem overhad als vervanger van de naar Schalke 04 vertrokken Naldo. 'Ik moet in iedere wedstrijd veel duels winnen. We communiceren goed, het functioneert prima. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en veel met elkaar praten. Dat gebeurt momenteel', zegt hij in gesprek met Kicker.

Nul
Het resultaat is dat Wolfsburg, dat Bas Dost verkocht aan Sporting Lissabon, in de eerste twee competitieduels de nul hield. Vorig seizoen incasseerde de ploeg van Hecking nog 49 treffers in de Bundesliga. Bruma ziet het als een prima uitgangspunt voor de rest van het seizoen. 'We hebben weer de nul gehouden, dat is een goede basis. Maar we kunnen nog veel beter.'

Daarmee zal Bruma ongetwijfeld doelen op de glansrol van Koen Casteels. De Belgische doelman hield zijn ploeg met enkele uitstekende reddingen overeind in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Casteels speelde Zwitsers international Diego Benaglio, tevens captain van Die Wölfe, dit seizoen uit de basis. Het maakt de volgens Bruma zo belangrijke communicatie een stukje makkelijker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.