Winnen met QPR is Hasselbaink ook in 2016 niet gegeven

Reacties

Ook in de eerste wedstrijd van 2016 is het Jerrel Hasselbaink niet gelukt om zijn eerste overwinning als manager van Queens Park Rangers te boeken. Op Nieuwjaarsdag was nummer drie Hull City met 2-1 te sterk voor de ploeg van Tjaronn Chery en Leroy Fer.

Winnen met QPR is Hasselbaink ook in 2016 niet gegeven

Hasselbaink werd vorige maand losgeweekt bij Burton Albion om QPR  weer naar de subtop van het Championship te leiden, om de kans op een directe terugkeer in de Premier League in leven te houden. Met de Nederlandse oud-international aan het roer pakten The Hoops in de laatste vijf duels van 2015 slechts vier punten. Ook op de eerste dag van het nieuwe jaar ging het mis.

Tegen collega-degradant Hull bleek opnieuw dat QPR maar moeilijk zonder Charlie Austin kan. De 26-jarige spits scoorde vorig seizoen nog achttien keer op het hoogste niveau en was ook in het Championship al negen keer trefzeker, maar ontbreekt de laatste weken steevast door een blessure. Ondanks een goed schot van Chery hadden Hasselbaink en zijn mannen daarom moeite de ban te breken.

Nadat Abel Hernández in de 61ste minuut wel raak had geschoten voor Hull, was de tweede nederlaag van Hasselbaink met QPR in de maak. Nadat Fer was ingevallen kopte Austins vervanger Sebastian Polter vier minuten voor tijd raak uit een voorzet van Matt Phillips, maar Adama Diomande groeide aan de kant van The Tigers uit tot supersub door te profiteren van een misverstand in de QPR-defensie.

Die late tegengoal zorgt ervoor dat QPR onder leiding van Hasselbaink alleen maar verder verwijderd is geraakt van de bovenste zes plaatsen. De Londense club heeft tien punten minder dan Ipswich Town en staat vijftiende. De jacht op promotie wordt de komende maand mogelijk nog verder bemoeilijkt, omdat Austin in de belangstelling staat van diverse Premier League-clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.