Hasselbaink wil dingen veranderen na eerste verlies met QPR

Reacties

Jerrel Hasselbaink stevende zaterdag af op zijn eerste overwinning als manager van Queens Park Rangers, maar in plaats daarvan leed de oud-international zijn eerste nederlaag sinds zijn aanstelling op Loftus Road.

Hasselbaink wil dingen veranderen na eerste verlies met QPR

Sinds Hasselbaink overkwam van Burton Albion pakte QPR in duels met Burnley (0-0), Brighton & Hove Albion (2-2) en Bristol City (1-1) telkens een punt. Dankzij een rake kopbal van Junior Hoilett (foto) leken daar aanvankelijk drie punten bij te komen, maar in het laatste kwartier gaven The Hoops de voorsprong nog uit handen tegen Ipswich Town: 2-1.

Hasselbaink riep na dat verlies – het eerste van QPR sinds 20 november tegen Middlesbrough – op tot verandering. 'We moeten een paar dingen veranderen: ons vertrouwen, onze mentaliteit – zeker in de laatste twintig minuten – en onze structuur, de manier van denken en hoe we dingen benaderen', aldus de oud-spits van onder meer Chelsea op de QPR-website.

Zijn spelersgroep moet Hasselbaink nog door en door leren kennen. 'Ik leer nog steeds dingen over individuen. Voor driekwart van de wedstrijd was ik blij met ze, maar in de laatste twintig minuten moet je concentratie omhoog. Dat deden ze niet. Vooral met de tweede tegengoal ben ik niet blij. Die voorzet moet je eruit halen. Ik voelde het totaal niet aankomen.'

Hasselbaink hoeft niet lang te wachten voor een herkansing. Maandagmiddag wacht om 16.00 uur alweer de thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town. Op Nieuwjaarsdag komt 's avonds Hull City op bezoek. QPR staat na 23 duels op de twaalfde plaats met 29 punten, acht punten verwijderd van Ipswich Town, dat door de zege in het onderlinge duel zesde staat. Die plek geeft recht op play-offs om promitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.