Willems en Martins Indi haken af, Van Aanholt opgeroepen

Een dag na de 2-2 tegen Japan hebben Bruno Martins Indi en Jetro Willems zich definitief geblesseerd afgemeld voor Oranje. Bondscoach Louis van Gaal heeft Patrick van Aanholt opgeroepen als vervanger.

Willems en Martins Indi haken af, Van Aanholt opgeroepen

De linksback van Vitesse kan zo net als clubgenoot Davy Pröpper en Ajax-verdediger Joël Veltman zijn debuut maken voor Oranje, dinsdag in het thuisduel met Colombia. Willems heeft te veel last van een knieblessure om dan aan te treden. Tegen Japan was de PSV'er nog invaller.

'Ik ben hartstikke verrast en blij', vertelt Van Aanholt op de clubwebsite van Vitesse. 'Ik werd zondagochtend gebeld dat ik definitief bij de selectie zit. Ik heb snel een broodje gegeten, heb mijn spullen gepakt en nu ben ik onderweg naar het Nederlands elftal. Ik heb er enorm zin in, een mooie kans.'

Van Martins Indi was al bekend dat hij het treffen in de Amsterdam Arena niet zou gaan halen. Vanwege zijn spierblessure speelde de Feyenoord-verdediger ook al niet mee tegen Japan.

In dat duel liep Nigel de Jong een voetkwetsuur op, maar de middenvelder van AC Milan vertelde zaterdag nog te verwachten wel te kunnen aantreden tegen Colombia. Waarschijnlijk traint hij maandag alweer mee. PSV-middenvelder Stijn Schaars raakte tijdens de warming-up voor het duel met Japan lichtgeblesseerd. Hij zal zondag de training hervatten en lijkt niet langer onzeker voor het treffen met de Zuid-Amerikanen.

Van Gaal moest het tegen Japan sowieso al stellen zonder geblesseerde spelers als Robin van Persie, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt, Klaas-Jan Huntelaar en Michel Vorm.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen