Piazón en Van Aanholt bezorgen Heerenveen kater

Vitesse heeft op bezoek bij SC Heerenveen in de blessuretijd met 3-2 gewonnen. Aan de hand van Hakim Ziyech namen de Friezen een 2-0 voorsprong, maar Lucas Piazón en Patrick van Aanholt draaiden de score volledig om.

Piazón en Van Aanholt bezorgen Heerenveen kater

De eerste kans was voor Heerenveen-spits Alfred Finnbogason, maar de topschutter schoot te gehaast, waardoor keeper Piet Velthuizen simpel kon redden. Vitesse, met Marko Vejinovic in plaats van de zwaar geblesseerde Theo Janssen, kreeg via een vrije trap van Lucas Piazón en een schot van Christian Atsu vervolgens ook mogelijkheden. Gescoord werd er lange tijd niet.

Kort voor de pauze zette Finnbogason de thuisploeg alsnog op voorsprong. Met een fraaie voetbeweging (uit een korte corner van Ziyech en Rajiv van la Parra) zette hij de Friezen knap op 1-0. De IJslander is daarmee de eerste Heerenveen-speler ooit die in acht opeenvolgende duels scoort. Het Nederlands record staat op naam van Pierre van Hooijdonk, die als NAC-speler elf wedstrijden achter elkaar wist te scoren.

Direct na de pauze verdubbelde Kenny Otigba de voorsprong. Dit keer was Ziyech vanuit een directe hoekschop de aangever, waarna de volledig vrijgelaten Hongaarse verdediger met het hoofd wist te scoren. Piazón bracht de spanning kort daarna echter weer terug. Mike Havenaar trok de bal voor, waarna de Chelsea-huurling de bal controleerde en beheerst binnenschoot.

Guram Kashia en Renato Ibarra kregen vervolgens grote kansen op de 2-2, maar doelman Kristoffer Nordfeldt en de paal stonden de gelijkmaker in de weg. Uiteindelijk was het wederom Piazón die scoorde: zijn vrije trap werd door niemand aangeraakt en draaide in de lange hoek.

Doordat Ziyech de bal in de slotfase via Velthuizen op de lat schoot, leek het 2-2 te blijven, maar daar dacht linksback Patrick van Aanholt anders over. Hij krulde in de extra tijd de 3-2 prachtig achter Nordfeldt, Heerenveen met een kater achterlatend.

Vitesse heeft zeventien punten, twee achter koploper Twente. Heerenveen heeft twee punten minder dan de Arnhemmers, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen