Finnbogason krijgt langzaam zicht op record Van Hooijdonk

• SC Heerenveen is al vijf Eredivisieduels op rij ongeslagen (W2, G3).

Finnbogason krijgt langzaam zicht op record Van Hooijdonk

In het Abe Lenstra Stadion vallen de meeste doelpunten te zien dit seizoen. Al 27 keer wees de arbiter naar de middenstip na weer een treffer. Dat is een gemiddelde van 5,40 goals per wedstrijd.

Alfred Finnbogason scoorde in zijn laatste zeven Eredivisieduels, een unieke prestatie voor een speler van SC Heerenveen.

De IJslander was in die recordreeks goed voor tien doelpunten en bereidde ook nog eens drie doelpunten van ploeggenoten voor.

Finnbogason is nog vier duels met minimaal één doelpunt verwijderd van het Eredivisierecord van Pierre van Hooijdonk, die namens NAC tussen november 1993 en januari 1994 elf keer op rij doel trof in de vaderlandse hoogste afdeling. 

SC Heerenveen is de meest efficiënte ploeg van de Eredivisie. De ploeg van Marco van Basten ondernam 103 doelpogingen en dat resulteerde in 21 treffers, een percentage van 20,39 procent.

De laatste keer dat Vitesse een Eredivisieduel van SC Heerenveen won was op 3 februari 2009 (1-0). De acht ontmoetingen daarna leverden allen geen zege op voor de Arnhemmers.

SC Heerenveen boekte in het seizoen 2007/08 een 7-0 thuiszege op Vitesse, de op één na grootste zege van de Friezen ooit in de Eredivisie. De grootste zege was de 9-0 tegen Heracles Almelo van 7 oktober 2007, met zeven goals van de Braziliaan Afonso Alves.

Vitesse won maar één van zijn vijf uitduels dit seizoen. Vorig seizoen wonnen de Arnhemmers hun eerste zeven uitduels.

Vitesse heeft dit seizoen veertien punten na negen duels, dat zijn er zeven minder dan vorig seizoen na speelronde negen.

Samenstelling: Willem van Beeren, Jasper Steppé & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's