Van Basten voelt weer druk na weken 'verplichte vakantie'

Drie weken heeft het geduurd voordat SC Heerenveen weer aan de bak kan in de Eredivisie. Door de afgelasting van het uitduel met ADO Den Haag dateert het laatste optreden van 29 september, toen SC Cambuur in de Friese derby met 2-1 werd verslagen. Zaterdagavond wacht het thuisduel met Vitesse.

Van Basten voelt weer druk na weken 'verplichte vakantie'

'We hebben goed getraind en de internationals hebben een normaal programma gedraaid. Bovendien wat is ritme?', meent coach Marco van Basten dat de verplichte 'vakantie' zijn team geen parten heeft gespeeld.

Van Basten kent de kracht van de komende opponent. 'Vitesse draait de laatste seizoenen mee bovenin. Het is een ervaren elftal met goede spelers. We nemen de wedstrijd serieus en gelet op de ranglijst staat er wat op het spel. Degene die wint blijft bovenin meedraaien.'

Vitesse zal het in Friesland zonder spelverdeler Theo Janssen moeten doen. 'In Vejinovic hebben ze een goede vervanger', weet Van Basten. 'Met of zonder Janssen, Vitesse zal het eigen spel spelen. Zij willen de bal en zoeken met verzorgd, opbouwend voetbal de aanval. Daar moeten wij een antwoord op hebben.'

De Arnhemmers verloren de laatste twee optredens van ADO Den Haag (2-1) en Feyenoord (ook 2-1). 'Er staat druk op. Ik ben benieuwd hoe Vitesse op die twee nederlagen reageert', besluit Van Basten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen