Willem II mist wellicht enkele weken geblesseerde Hofs

Willem II moet het de komende weken waarschijnlijk stellen zonder Nicky Hofs. De van Vitesse gehuurde middenvelder liep afgelopen zaterdag een hamstringblessure op in het competitieduel met VVV-Venlo (1-0 winst). Ondertussen heeft Hofs ook al met zijn Arnhemse broodheer gesproken over een nieuw contract.

Willem II mist wellicht enkele weken geblesseerde Hofs

Uit nader onderzoek is gebleken dat er niets is gescheurd of beschadigd. Het is niet bekend hoelang Hofs uit de roulatie zal zijn en of hij de komende wedstrijd tegen NAC Breda gaat halen. 'Ik denk het niet, maar je weet het nooit', was de korte reactie van de geboren Arnhemmer.

De routinier moest zich in de degradatie-kraker met VVV vlak voor rust laten vervangen voor Danny Guijt, de uiteindelijke matchwinner in Tilburg. Het eventuele gemis van de ervaren spelverdeler in deze fase van de competitie is een hard gelag voor trainer Jurgen Streppel.

'We verwachten hem wel enkele weken kwijt te zijn', aldus Streppel tegenover Voetbal International. 'Voordeel is dat wij na NAC Breda-uit een interlandweekend hebben. Hopelijk is Nicky daarna weer fit om te spelen.'

ToekomstNa dit seizoen hoopt de 29-jarige Hofs zijn aflopende verbintenis bij Vitesse te verlengen. De club gaf eerder al te kennen dat Hofs op een nieuwe verbintenis kan rekenen. De aan Willem II verhuurde middenvelder heeft echter nog altijd geen schriftelijke bevestiging gekregen van die afspraak, maar had maandag wel een conclaaf met algemeen directeur Erwin Kasakowski.

'De mensen binnen Vitesse bevestigen Nicky's verhaal', aldus de belangenbehartiger van Hofs, Louis Laros. 'Er is hem een nieuw contract beloofd door Jordania, maar er staat nog niets op papier. Daar wachten we nu nu al bijna een jaar op. Zo ga je niet met een kind van de club om', besluit Laros, die wel de verwachting uitspreekt dat beide partijen tot een akkoord zullen komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen