Willem II gaat met Hofs gevecht tegen degradatie aan

Kort voor het sluiten van de transfermarkt heeft Willem II zich versterkt met Nicky Hofs. De 29-jarige aanvallend ingestelde middenvelder komt op huurbasis over van Vitesse. Bij die club, waar hij dit seizoen een bijrol vervulde, loopt zijn contract komende zomer af.

Willem II gaat met Hofs gevecht tegen degradatie aan

Het was de bedoeling dat Hofs woensdag al mee zou trainen met de Tilburgse club, maar omdat het papierwerk nog niet in orde was ging dit niet. Nu meldt de Arnhemmer zich donderdag in het Koning Willem II Stadion.

De Tilburgers zijn al lange tijd op zoek naar een aanvallend ingestelde speler met creativiteit. De vraag was alleen of de clubleiding budget beschikbaar zou stellen. Begin deze week werd duidelijk dat dit het geval is.

Meerwaarde'We zijn heel blij met Nicky', steekt trainer Jurgen Streppel zijn vreugde nog onder stoelen of banken. 'Hij is echt een meerwaarde voor ons. Hij weet als geen ander spelers in stelling te brengen en is zelf jaarlijks ook altijd goed voor een paar doelpunten.'

'Daarbij is hij een jongen met gif. Zo iemand kunnen we goed gebruiken bij Willem II. Hij heeft de ideale leeftijd, 29 jaar. Ik denk dat we heel veel profijt gaan hebben van zijn komst. Het aantrekken van Nicky Hofs is voor ons echt een buitenkansje', aldus Streppel.

Enkelvoudig international Hofs speelde het grootste deel van zijn loopbaan bij Vitesse, waar hij in het seizoen 2001/02 debuteerde in het eerste elftal. Hofs kwam tussen 2004 en 2008 ook vier seizoenen uit voor Feyenoord. Na een éénjarig avontuur bij AEL Limassol in Cyprus, keerde hij in 2011 terug bij Vitesse.

Willem II trok eerder al Tim Cornelisse op huurbasis aan. De verdediger kwam over van FC Twente, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. Streppel ziet in hem de ideale benodigde brok ervaring voor in de defensie. (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen