Drang tot overleven leidt tot beleidsaanpassing Willem II

Het is tijd voor actie in Tilburg. Terwijl de sluiting van de transfermarkt nabij is, hoopt Willem II na Tim Cornelisse nog een versterking binnen te halen. De club luidt de noodklok op de eigen website.

Drang tot overleven leidt tot beleidsaanpassing Willem II

'Behoud van het Eredivisieschap is nummer één prioriteit', zo is daar te lezen. Zodoende is er werk aan de winkel voor technisch directeur Marc van Hintum (foto), die de selectie ook in aanvallend opzicht wil versterken. De clubleiding had Guillermo Molins van Anderlecht op de korrel, maar die verkoos een transfer naar Real Betis boven een verblijf in Noord-Brabant.

Nood breekt wet, moet de directie gedacht hebben. Het principe geen geld uit te geven dat nog niet binnen is, gaat overboord. Het zeventienjarige talent Jeroen Lumu ging eerder op stage bij Anderlecht, maar tot een verbintenis (en dus een afkoopsom) kwam het niet.

Algemeen directeur Marco Faber verduidelijkt zijn keuze: 'De financiële gevolgen van een degradatie zijn met het oog op de ontwikkeling van de mediagelden vele malen erger. Bovendien werken we plannen uit om al op korte termijn in de komende maanden extra inkomsten te genereren. We hebben echter maar tot 31 januari tijd om zaken op de transfermarkt te doen. De kosten gaan in dit geval uit voor de baten.

'Het gaat om het complete plaatje', aldus Faber over de alsnog gewenste versterking. 'De speler moet een directe versterking zijn én de financiële voorwaarden moeten passen binnen de marge die wij hebben bepaald.'

Hoe groot die ruimte is wil de directeur niet loslaten. 'Dat helpt ons niet aan de onderhandelingstafel, maar het uitgangspunt is dat onze financial rating (categorie 2) niet in gevaar mag komen. Dat hebben we nog eens goed doorgerekend. De RvC ziet daar streng op toe.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen