Wijnaldum blinkt wederom uit bij winnend Newcastle

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft Newcastle United aan een zege op West Ham United geholpen. De smaakmaker van The Magpies eiste met een assist en een goal de hoofdrol op bij de 2-1 overwinning.

Wijnaldum blinkt wederom uit bij winnend Newcastle

Newcastle ging de voorbije week de transfermarkt op in de hoop de degradatiestrijd te kunnen ontlopen. De nummer achttien van de Premier League haalde Henri Saivet en Jonjo Shelvey naar St. James' Park. Laatstgenoemde lag bij zijn debuut aan de basis van de openingstreffer. Na een inspeelpass van Shelvey tikte Georginio Wijnaldum door naar Ayoze Pérez, die de bal in de rechterhoek krulde: 1-0.

Shelvey en Wijnaldum vertolkten even later wederom een hoofdrol. Eerstgenoemde verstuurde aan afgemeten pass richting de opgekomen Daryl Janmaat. De rechtsback gunde de vrijstaande Wijnaldum een niet te missen kans en missen deed de middenvelder dan ook niet: 2-0. De van PSV overgekomen zomeraankoop heeft al zijn negen goals op St. James' Park gemaakt.

Voor West Ham dreigde een eerste nederlaag sinds 22 november, toen Tottenham Hotspur te sterk was. The Hammers leken direct na rust de ontsnappingsroute gevonden te hebben via invaller Nikica Jelavic. Een van de mogelijke vervangers van de aan zijn hamstring geblesseerde Andy Carroll omspeelde doelman Rob Elliot en tikte vervolgens eenvoudig binnen.

Zo nam Steve McClaren eindelijk revanche op Slaven Bilic. Eerder dit seizoen moest de voormalige trainer van FC Twente al zijn meerdere erkennen in Bilic toen West Ham met 2-0 won van The Magpies, maar de pijnlijkste nederlaag leed hij in aanloop naar het EK 2008. Het al geplaatste Kroatië, waar Bilic destijds bondscoach was, bezorgde Engeland een 3-2 nederlaag, waardoor de Engelsen deelname aan het eindtoernooi konden vergeten. Bondscoach McClaren was na afloop van de nederlaag een bijnaam rijker: Wally with the Brolly, oftewel sukkel met de paraplu. McClaren werd ontslagen na de mislukte kwalificatiecampagne.

Door de zege op Bilic ziet McClaren de druk op zijn positie bij Newcastle juist afnemen. Dankzij de derde thuiszege van het seizoen stijgt de club van Nederlanders Tim Krul, Vurnon Anita, Siem de Jong, Janmaat en Wijnaldum naar plek zeventien. West Ham blijft ondanks het verlies voorlopig vijfde in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.