Van Gaal baalt na remise: 'Hadden zes keer kunnen scoren'

Manchester United stond dinsdagavond op bezoek bij Newcastle United voor met 0-2 en met 2-3, maar speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk. Louis van Gaal baalde na afloop dan ook behoorlijk.

De Nederlandse manager was zeker niet ontevreden over het spel van zijn ploeg, maar het resultaat kon hem niet bekoren. 'We hadden pech met hun derde doelpunt, maar we hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen. We hadden zes keer kunnen scoren. We kregen grote kansen en als je dan twee punten verliest, is dat erg treurig.'

Newcastle-manager Steve McClaren was juist erg trots op zijn ploeg. 'Fantastisch, wat een veerkracht heeft de ploeg getoond. Ze hebben nooit opgegeven, zelfs niet toen het 2-0 werd. Het doelpunt van Wijnaldum was vlak voor rust enorm belangrijk. In de tweede helft creëerden we veel kansen en maakten we de verdiende gelijkmaker. We waren kapot van de 3-2, maar ik denk dat we het verdienden om uiteindelijk een punt te pakken.'

De oud-trainer van onder andere FC Twente nam het ook nog op voor Van Gaal, die onder vuur ligt vanwege de spelopvatting van United. 'Boring United? Nou, dit was helemaal niet saai. Ik vond het fantastisch om te zien hoe mijn spelers 95 minuten lang gevochten hebben voor een goed resultaat. Deze wedstrijd had alles, het moet fantastisch zijn geweest voor de neutrale toeschouwer. Maar voor een coach is het een nachtmerrie, wat een spanning.'