Shelvey schiet crisisclub Newcastle United te hulp

Reacties

Newcastle United heeft met Swansea City een akkoord bereikt over een overgang van Jonjo Shelvey, dat melden Engelse media. The Magpies tellen zestien miljoen euro neer voor de Engelsman, die dinsdag zijn medische keuring ondergaat.

Shelvey schiet crisisclub Newcastle United te hulp

Shelvey moet manager Steve McClaren meer opties geven voor de middenlinie. De zesvoudige international speelt bij voorkeur als centrale middenvelder, maar kan ook als controleur of aanvallende middenvelder uit de voeten. Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong krijgen er dus een concurrent bij.

Bij Swansea was Shelvey onder manager Alan Curtis, de opvolger van de ontslagen Garry Monk, niet meer zeker van een basisplaats. De club uit Wales nam de Engelsman in 2013 over van Liverpool, waar de bij Charlton Athletic doorgebroken middenvelder de verwachtingen niet kon waar te maken.

De 23-jarige Shelvey moet Newcastle, waar ook Daryl Janmaat en Tim Krul onder contract staan, zien weg te loodsen uit de kelder van de Premier League. De nummer achttien van de Engelse competitie versterkte zich maandag al met Henri Saivet. Dinsdagavond wacht een thuiswedstrijd tegen Manchester United (aftrap 20.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.