Wereldgoal Quaresma helpt Babel en Lens aan zege met Besiktas

Besiktas is maandagavond dankzij een overwinning op Konyaspor in het spoor van Galatasaray gebleven. Met Ryan Babel als basisspeler en Jeremain Lens als invaller was de Turkse topclub met 2-0 te sterk voor de bezoekers.

Galatasaray en Fenerbahçe boekten het afgelopen weekend zeges in de competitie en dus was het voor Besiktas zaak om geen fout te maken tegen de nummer tien van het afgelopen seizoen. Die intentie werd na tien minuten al zichtbaar op het scorebord. Caner Erkin kwam door aan de linkerkant en gaf voor en spits Cenk Tosun kopte raak bij de eerste paal: 1-0.

Twintig minuten na de hervatting was Babel dicht bij een treffer, maar zijn afstandsschot ging er niet in. Het bleek de voorbode voor het absolute hoogtepunt van de avond. In de 66ste minuut kreeg Ricardo Quaresma de bal aangespeeld van Anderson Talisca. De 71-voudig Portugees international begon op een meter of 35 van het Konyaspor-doel aan een solo en wurmde zich knap door twee verdedigers heen. Uit een moeilijke hoek poeierde hij vervolgens raak in het dak van het doel: 2-0.

De wedstrijd was daarmee beslist en dus bracht trainer Senol Günes nog twee van zijn zomeraankopen in. Álvaro Negredo verving Tosun, terwijl Lens tien minuten voor tijd in de ploeg kwam voor Quaresma. Beide aanvallers kregen het niet voor elkaar om hun invalbeurt te bekronen met een doelpunt.

Door de zege op Konyaspor komt Besiktas op gelijke hoogte met Galatasaray. Beide ploegen hebben dertien punten uit vijf duels, maar het doelsaldo van laatstgenoemde is iets beter (+10 om +6). Fenerbahçe heeft vijf punten minder.