Wereldgoal Corona maakt Mexico groepswinnaar

Reacties

Mexico is in de strijd om de Copa América Venezuela dankzij Jésus Corona voorgebleven. Voor Uruguay was een zege op Jamaica een schraal afscheid.

Wereldgoal Corona maakt Mexico groepswinnaar

Mexico - Venezuela 1-1
Mexico heeft de winst in Groep C van de strijd om de Copa América zich eigen gemaakt. Het gelijkspel tegen het al eveneens voor de kwartfinale geplaatste Venezuela was genoeg om op basis van betere doelcijfers als groepswinnaar door te gaan.

De Mexicaanse groepswinst was te danken aan Jesús Corona. De ex-middenvelder van FC Twente had in de tachtigste minuut een schitterend antwoord op de eveneens mooie treffer van José Manuel Velazquez, die met een halve omhaal na tien minuten de score had geopend namens Venezuela. Corona bracht met een fraaie solo en dito afronding de wedstrijd in evenwicht. Bij Mexico speelden PSV'ers Héctor Moreno en Andrés Guardado negentig minuten.

Uruguay - Jamaica 3-0
Zonder Luis Suárez heeft Uruguay met een ruime zege afscheid genomen van het toernooi om de Copa América. De nog niet herstelde aanvaller van Barcelona bleef ook tegen Jamaica aan de kant in de wetenschap dat die wedstrijd alleen om de eer was. Dankzij doelpunten van Abel Hernández en Mathias Corujo en een eigen goal van Je-Vaugh Watson was die weggelegd voor Uruguay, dat al was uitgeschakeld voor een plek in de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.