Mexico en Venezuela door, Uruguay naar huis

Reacties

Het toernooi om de Copa América zit er voor Uruguay al op na een nederlaag in Groep C tegen Venezuela. Mexico was een maatje te groot voor Jamaica.

Mexico en Venezuela door, Uruguay naar huis

Uruguay - Venezuela 0-1
Een spectaculair doelpunt van Venezuela bezegelde het lot van Uruguay, dat vooraf gerekend werd tot een van de kandidaten voor de eindzege. Alejandro Guerra zag doelman Fernando Muslera vlak voor rust te ver voor zijn doel staan en nam de bal van net over de middenlijn. Muslera hield de bal met behulp van de lat uit het doel, maar was kansloos op de rebound van Salomon Rondón (op de foto met Diego Godín).

Door de verrassende triomf is Venezuela met zes punten zeker van een plek in de knock-outfase. Voor Uruguay, dat al had verloren van Mexico en waar de niet fitte Luis Suárez ontbrak, is het toernooi al voorbij.

Mexico - Jamaica 2-0
In navolging van Venezuela heeft ook Mexico, met PSV'er Hector Moreno in de basis en zonder de geschorste Andrés Guardado, zich van een plek in de volgende toernooifase verzekerd. Middels doelpunten van Javier Hernández en Oribe Peralta werd afgerekend met Jamaica, dat nog geen enkel punt behaalde en uitgeschakeld is.

Op de laatste speeldag van Groep C strijden Mexico en Venezuela in een onderling duel om de groepswinst, terwijl Uruguay en Jamaica nog een wedstrijd om des keizers baard afwerken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.