Suárez verklaart woede: 'Komt voort uit machteloosheid'

Reacties

Luis Suárez heeft het een en ander duidelijk gemaakt na zijn veelbesproken gedrag langs de lijn tijdens de wedstrijd tussen Uruguay en Venezuela (0-1).

Suárez verklaart woede: 'Komt voort uit machteloosheid'

'Ik wil benadrukken dat veel dingen die over mij gezegd zijn niet waar zijn', zegt de aanvaller van Barcelona in gesprek met Marca. 'Het komt voort uit machteloosheid. Je wilt je land helpen en kunt het niet. Het was niets tegen de coach', verklaart hij de frustraties die hij uitte terwijl zijn land door Venezuela werd uitgeschakeld in de strijd om de Copa América.

'Ik wist dat ik niet kon spelen, ook al stelde ik mezelf beschikbaar. Ik ben Tabárez juist dankbaar dat hij me niet heeft ingebracht. Deze spierblessure is erg misleidend. Je voelt je goed en na een minuut voel je die spier ineens weer trekken.' En dat liet ook bondscoach Oscar Tabárez zelf eerder al weten: 'Hij mag van mij boos worden, maar ik stel geen spelers op die niet fit zijn. Hij heeft een flinke scheur in een spier opgelopen. Ik wil een gezonde Luis, ik wilde hem niet forceren. En hij weet dat de bondscoach het laatste woord heeft', aldus Tabárez.

'Het is onzin om te beweren dat Barcelona me verbood te spelen', voegde Suárez daaraan toe. 'Ik waardeer het vertrouwen van de club dat ik met de nationale ploeg mee mocht en dat ze me de verantwoordelijkheid gaven om zelf te de situatie in te schatten en te beslissen of ik zou spelen.'

Nu Uruguay is uitgeschakeld, richt de voormalige Ajacied zich volledig op het nieuwe seizoen. 'Als we kans hadden gehad om door te gaan, had ik tegen Jamaica het risico wel genomen. Het plan is nu om weer volledig fit aan de nieuwe jaargang te beginnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.