Wenger loopt vooruit op vertrek van 'mislukte' Arshavin

Andrei Arshavin (32) krijgt bij Arsenal geen aanbieding meer om zijn aflopende contract te verlengen. Ook manager Arsène Wenger heeft een langer verblijf nu inmiddels uitgesloten.

Wenger loopt vooruit op vertrek van 'mislukte' Arshavin

De Russische middenvelder was vorige week nog het middelpunt van de nodige speculaties. Hij zou zijn motivatie hebben verloren en na dit seizoen al een punt achter zijn loopbaan willen zetten. Dat ontkrachtte Wenger nog.

'Maar zijn contract loopt af en daarom zal hij deze zomer beslissen wat hij gaat doen', aldus de Fransman. 'Ik denk niet dat hij bij deze club wil blijven, daar speelt hij te weinig voor', doelt hij op de reserverol die de Rus vertolkt. Dit seizoen kwam hij pas tot zeven competitie-optredens (nul goals), waarvan zeven keer als invaller.

In totaal speelde Arshavin 148 officiële duels voor Arsenal. Hij scoorde daarin 31 keer. Opvallend is daarbij dat de Rus maar 51 keer negentig minuten op het veld stond. In alle andere duels werd hij gewisseld of was hij invaller.

Een transfervrij vertrek zou het verblijf van Arshavin in Londen tot een grote teleurstelling maken. In januari werd hij, nadat hij op het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk een van de grote uitblinkers was, als grote belofte binnengehaald. Arsenal legde bijna achttien miljoen euro neer voor de Rus, die na negen seizoenen in zijn vaderland te hebben gespeeld bij Zenit Sint-Petersburg voor het eerst bij een andere club tekende.

Vorig seizoen werd hij al uitgeleend aan zijn oude werkgever omdat hij in Londen overbodig was. Of Arshavin een andere club zal zoeken of dat hij inderdaad stopt, is nog niet duidelijk. Op het EK van 2008 nam hij in de kwartfinales tegen Nederland in de verlenging de 3-1 voor zijn rekening en was hij de grote uitblinker bij de Russen, toen nog onder leiding van bondscoach Guus Hiddink.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen