Arshavin: 'Mijn prestaties bij Arsenal zijn doorsnee'

In januari 2009 nam Arsenal Andrei Arshavin over van Zenit Sint-Petersburg. De aanvaller heeft vooralsnog zijn hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. De dertigjarige Rus toont zich zelfkritisch.

Arshavin: 'Mijn prestaties bij Arsenal zijn doorsnee'

In de Russische competitie had de handige aanvaller een behoorlijke status opgebouwd. Het veroveren van de Europa League door Zenit Sint-Petersburg in 2008 was voor een groot deel op het conto van Arshavin te schrijven.

Toen hij ook nog uitblonk op het EK 2008 zat de complete Europese top achter hem aan. Heel bewust koos Arshavin voor Arsenal, maar buiten een sterk begin heeft hij nooit meer kunnen imponeren.

'Om eerlijk te zijn, denk ik dat mijn prestaties bij Arsenal doorsnee zijn', reageerde Arshavin in een terugblik op zijn periode bij The Gunners. 'Ik heb wel goede dingen voor de club gedaan maar ik beoordeel mijn spel niet op doelpunten of assists.'

'Ik kijk naar het totale plaatje. Normaal was het zo dat als ik op het veld stond, ik de wedstrijd in handen nam en dat is bij Arsenal nooit echt gelukt', vervolgt de bankzitter die Gervinho en Robin van Persie in de pikorde voor zich heeft. 'Ik ben een extra schakel in plaats van de belangrijkste, dat is een groot verschil.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's