Wenger heeft even geen tijd voor sentimenten

Reacties

Arsenal neemt het woensdagavond in de Champions League op tegen AS Monaco. Manager Arsène Wenger was ooit ook acht jaar succesvol trainer in het prinsdom, maar heeft nu geen tijd voor sentimenten.

Wenger heeft even geen tijd voor sentimenten

Wenger werd met de Monegasken kampioen (1988) en bekerwinnaar (1991) in Frankrijk. In 1992 was zijn elftal verliezend finalist in de Europa Cup II, nadat het in de halve finale Feyenoord had uitgeschakeld op uitdoelpunten. Onder andere Lilian Thuram, Emmanuel Petit, Youri Djorkaeff en George Weah waren zijn sterren. 'Ik ben blij dat de club terug is op het hoogste niveau, maar ik concentreer me nu alleen op de wedstrijd.'

Zowel Arsenal als Monaco verkeert in goede vorm in de eigen competitie; beide teams wonnen zeven van hun laatste tien duels en nestelden zich na een teleurstellende start weer in de top. 'We gaan de strijd vol vertrouwen aan, maar het worden moeilijke wedstrijden. Ik hou van die druk. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je het als manager en speler doet', aldus Wenger voorafgaand aan de tweekamp.

Schaars
Doelpunten zijn schaars in wedstrijden van Monaco. Tijdens de laatste acht duels vielen er maar zes treffers te noteren, precies een kwart van het aantal dat in dezelfde periode bij Arsenal te zien was. 'Monaco heeft een gedisciplineerd team. Verdedigend sterk, goed georganiseerd en gevaarlijk op de counter.'

Wenger kan woensdag beschikken over keeper David Ospina, die na een pijnlijke botsing met teamgenoot Per Mertesacker in de partij tegen Crystal Palace weer fit is. Alleen Jack Wilshere is nog een vraagteken. De middenvelder kreeg dinsdag uit voorzorg rust. Na lang blessureleed aan zijn linkerenkel is er in elk geval geen zorgwekkende reactie in het gewricht waargenomen sinds hij de training heeft hervat.

De lange lijst van afwezigen bij de Londenaren bestaat uit Mathieu Flamini, Abou Diaby, Alex Oxlade-Chamberlain, Aaron Ramsey, Mikel Arteta en Mathieu Debuchy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.