CL-loting: Huntelaar en Van der Wiel op herhaling

Reacties

Vanaf 12.00 uur verrichtten UEFA-secretaris generaal Gianni Infantino en UEFA-directeur Giorgio Marchetti in Nyon de loting voor de achtste finale van de Champions League. VI.nl volgde het live.

CL-loting: Huntelaar en Van der Wiel op herhaling

• De groepswinnaars (alle clubs rechts op de afbeelding) beginnen met een uitwedstrijd, die voor 17, 18, 24 en 25 februari gepland staan. De returns volgen op 10, 11, 17 en 18 maart. De Champions League-finale in Berlijn staat gepland op 6 juni.

• De loting van de achtste finale van de Champions League leverde voor de nog actieve Nederlanders enkele interessante duels op. Zo neemt Arjen Robben het met Bayern München op tegen Shakhtar Donetsk, stuit Klaas-Jan Huntelaar met Schalke 04 op Real Madrid, neemt Bruno Martins Indi het met FC Porto op tegen FC Basel en komt AS Monaco, waar Maarten Stekelenburg op de bank zit, Arsenal tegen. Monaco is overigens de oude club van Arsenal-manager Arsène Wenger.

• Met Paris Saint-Germain - Chelsea is er één duel waarin mogelijk twee Nederlanders tegenover elkaar staan. Aan de kant van de Parijzenaren is Gregory van der Wiel als rechtsback een vaste kracht. Bij de Londenaren geldt dat niet voor Nathan Aké. Het negentienjarige talent is momenteel bovendien nog geblesseerd.

• Het treffen tussen Juventus en Borussia Dortmund is de herhaling van de CL-finale van 1997, toen de Duitsers verrassend de Italiaanse titelhouder onttroonden: 3-1.

• PSG en Chelsea stonden vorig seizoen nog tegenover elkaar in de kwartfinale. Chelsea won over twee duels (1-3, 2-0). Een ronde eerder verpulverde Real Madrid Schalke 04 nog (6-1, 3-1). De achtste finale tussen Barcelona en Manchester City is ook een herhaling van die van vorig seizoen. In 2013/14 wonnen de Catalanen (2-0, 2-1).

• Voor de tweede keer op rij staan alle vier de Duitse clubs in de achtste finale. Net als vorig seizoen gaat het om Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer 04 Leverkusen en Schalke 04.

Barcelona overleefde de groepsfase van de Champions League voor de achtste keer op rij als groepswinnaar, waarmee de Catalaanse grootmacht het eigen record scherp stelde. In totaal eindigde Barcelona zestien keer bovenaan in een CL-groep (inclusief tweede groepsfases), ook een competitierecord.

• Titelhouder Real Madrid is net als zes andere oud-winnaars van de partij: Borussia Dortmund, Bayern München, Barcelona, Chelsea, FC Porto en Juventus. Is er nog altijd geen enkele club die sinds de invoering van de Champions League in 1992/93 zijn titel heeft geprolongeerd.

PSV was in 2006/07 de laatste Nederlandse club die er nog bij was toen de achtste finale van start ging. De Eindhovenaren reikten destijds tot de kwartfinale. Een seizoen eerder was zowel Ajax als PSV nog van de partij toen de CL-knock-outfase begon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.