Weerzien met Monaco roept herinneringen op bij Wenger

Reacties

Arsenal struikelde de afgelopen vier seizoenen in de achtste finale telkens over een sterke tegenstander. Nu lijkt voor The Gunners de weg naar de kwartfinale van de Champions League wél open te liggen tegen AS Monaco. Arsène Wenger wil daar voor het weerzien met zijn oude club echter niks van weten.

Weerzien met Monaco roept herinneringen op bij Wenger

Al sinds 2009/10 wacht Arsenal op plaatsing voor de kwartfinale van het miljoenenbal. Het team van Wenger mocht daarbij als excuus aandragen dat het vaak een ijzersterke poulewinnaar trof, met in de laatste twee jaargangen twee keer Bayern München als tegenstander en in de seizoenen daarvoor AC Milan – toen nog kampioen van Italië – en Barcelona.

Dit keer was de loting de club uit Noord-Londen op papier gunstiger gezind. Monaco is na het vertrek van James Rodríguez (Real Madrid) en Radamel Falcao (Manchester United) lang niet zo sterk meer als vorig seizoen. De vice-kampioen van Frankrijk staat momenteel vierde in de Ligue 1, ver achter de drie titelkandidaten Olympique Lyon, Olympique Marseille en Paris Saint-Germain.

Desondanks heeft Wenger veel respect voor de club waar hij tussen 1987 en 1994 trainer was en waarmee hij in 1988 kampioen van Frankrijk werd. 'De laatste jaren hebben we het in de achtste finale super lastig gehad. Ook dit is een moeilijke loting, maar wel eentje met mogelijkheden', zegt Wenger over het duel van woensdag. Omdat Monaco de laatste maanden zeven van de tien competitieduels won en als groepswinnaar in zes CL-wedstrijden maar één tegentreffer kreeg, schat Wenger de kansen op 'fiftyfifty'.

Zevenhalf jaar na zijn eerste kennismaking met Highbury keerde Arsène Wenger er terug als manager van Arsenal.
Zevenhalf jaar na zijn eerste kennismaking met Highbury keerde Arsène Wenger er terug als manager van Arsenal.

Het weerzien met Monaco maakt ook mooie herinneringen bij Wenger los, want als trainer van die club werd hij eind jaren tachtig verliefd op Arsenal. 'Ik weet nog goed dat ik op 2 januari 1989 voor de eerste keer Highbury bezocht', vertelt de 65-jarige Fransman op de clubwebsite. 'Er hing een fantastische sfeer en ik vroeg me af of dat overal in Engeland zo was. Toen al leek het me geweldig om deel uit te maken van het Engelse voetbal.'

Wenger kwam op Highbury terecht nadat hij in Turkije de eerstvolgende tegenstander van Monaco in de Europa Cup had bekeken. Omdat er op dat moment in Engeland werd gevoetbald, besloot Le Professeur via Londen terug te vliegen naar Frankrijk en bij Arsenal een wedstrijd te bekijken. 'Het was volledig gebaseerd op toeval, maar die dag ontmoette ik David Dein (oud-vice-voorzitter, red.) voor het eerst. Vanaf toen bouwden we een vriendschap op. Maar ik had toen natuurlijk nooit kunnen vermoeden dat ik op een dag zou terugkeren als manager.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.