Wenger gaat met angst en beven naar Alexis kijken

Reacties

Alexis Sánchez is fit verklaard voor het WK-kwalificatieduel met Uruguay. De 27-jarige Chileen miste het treffen van donderdag met Colombia (0-0), maar gaat het tot afgrijzen van Arsenal-manager Arsène Wenger dinsdag proberen.

Wenger gaat met angst en beven naar Alexis kijken

Alexis, een van de uitblinkers dit seizoen bij Arsenal, liep tijdens de training van het Chileense elftal een hamstringblessure op. Wenger mengde zich vanuit Engeland direct in de kwestie. Hij hoopte dat er niet onnodig druk zou worden uitgeoefend op de aanvaller. De Fransman omschreef het doemscenario zelfs als een mogelijke 'suicidal decision' en sprak al van de vrees voor een maandenlange afwezigheid.

Bondscoach Juan Antonio Pizzi stelt dat Wenger zich geen zorgen hoeft te maken. 'Alexis was niet op tijd fit voor het duel met Colombia, maar we wisten toen al dat het maar om een lichte blessure ging. Ik zou nooit spelers die niet in staat zijn om te spelen opstellen. Alle clubs kunnen rustig gaan slapen. Wij gaan met respect met onze spelers om. Hij kan spelen.'

De mooie woorden ten spijt, Wenger drong eerder in de week al aan op voorzichtigheid. 'Alexis wil altijd spelen, ook als hij geblesseerd is. Hij moet in bescherming genomen worden.'

Een blik op de cijfers van de Chileen verklaart de zorg van Wenger. De dit seizoen vooral als spits acterende Alexis kwam in de Premier League in zes optredens tot zes treffers en vier assists. In de Champions League vond hij twee keer het net en was hij drie keer aangever. Zaterdag wacht voor Arsenal het uitduel met Manchester United. Bovendien breekt binnenkort de razenddrukke decembermaand aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.