Wenger benadrukt belang derby: 'Titel staat op het spel'

Reacties

Dat beide ploegen nog in de race zijn voor het kampioenschap, maakt de confrontatie met Tottenham Hotspur volgens Arsenal-manager Arsène Wenger extra bijzonder. De Fransman heeft geen zin in negativiteit in aanloop naar het bezoek aan de aartsrivaal (zaterdag, 13.45 uur).

Wenger benadrukt belang derby: 'Titel staat op het spel'

Het draait stroef bij Arsenal de laatste weken. De laatste zege van The Gunners dateert van 14 februari, toen Premier League-koploper Leicester City werd verslagen. Een remise tegen Hull City volgde en er werd verloren van Barcelona, Manchester United en Swansea City. Toch ziet Wenger geen reden voor paniek. 'We doen 98 procent goed, we moeten de overige twee procent alleen ook op orde zien te krijgen. We moeten nog harder werken en onze kwaliteiten volledig gaan benutten.' 

De vorm van Tottenham is minder zorgwekkend, al ging de ploeg van manager Mauricio Pochettino woensdag wel onderuit op bezoek bij West Ham United. Nog nooit eindigde Arsenal onder Wenger in de competitie lager dan Tottenham, maar een primeur lijkt aanstaande. Met nog tien wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong van Spurs op de stadgenoot drie punten. 'De derby van morgen is een van de weinige waarbij de titel op het spel staat, misschien wel de enige sinds ik hier werk.' 

'Het is een enorm belangrijke wedstrijd, maar onze voorbereiding is altijd hetzelfde. De rivaliteit tussen Arsenal en Tottenham is voelbaar, maar dat is normaal in het voetbal.' Winnen is volgens de manager het enige medicijn tegen de vormcrisis. 'Vertrouwen gaat altijd samen met overwinningen, dat is de enige manier om het probleem op te lossen', aldus de Fransman tijdens zijn persconferentie.

Wenger mist op White Hart Lane basisklanten Petr Cech en Laurent Koscielny. De doelman is drie tot vier weken uit de roulatie, terwijl Koscielny naar verwachting minder lang uitgeschakeld is. 'Het is een lichte blessure, maar hij mist wel de derby.' De aan zijn kuitbeen geblesseerde Jack Wilshere is op de weg terug, maar heeft nog drie tot vier weken nodig voor zijn herstel. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.