Wenger arrogant of naïef, ervaren Dida keept als jonge god

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wenger arrogant of naïef, ervaren Dida keept als jonge god

'Ik kan maar niet begrijpen waarom Wenger geen middenvelders met kracht haalt om de talenten te ondersteunen. Met het duo Francis Coquelin-Santi Cazorla centraal op het middenveld kun je de Premier League niet winnen. Arsenal kampt al tien seizoenen met het probleem dat ze fysieke middenvelders missen. Ik weet niet of het naïviteit of arrogantie is van Wenger, ik neig naar het laatste',
• Ex-Manchester United-verdediger Gary Neville nam bij Sky Sports het selectiebeleid van Arsenal-manager Arsène Wenger onder vuur.

• De Franse oefenmeester is niet onder de indruk van de kritiek. 'Ik weet niet wat dat met arrogantie te maken heeft? Als je niet wint, zit je fout en zoeken mensen naar redenen. Zijn het goede redenen? Ik heb genoeg ervaring om te weten of het wel of niet klopt', reageerde Wenger na afloop van Arsenal-Liverpool (0-0).   

'Ik kreeg Sarpong onlangs aangeboden, maar ik heb hem afgewezen en legde hem uit dat we geen plek hadden voor hem, omdat we over het maximale aantal buitenlandse spelers beschikken. Ik denk dat Wellington goede zaken heeft gedaan door hem te halen.'
• Jeffrey Sarpong rondde dinsdag zijn transfer naar Wellington Phoenix af, maar had ook interesse in een avontuur bij Melbourne City, vertelt trainer John van 't Schip. De coach werkte eerder met de buitenspeler samen bij Ajax. (Goal.com)

• Voormalig AC Milan-doelman Dida kan op zijn 41ste nog altijd aardig keepen. De Braziliaan plukt op de training van Internacional de ene na de andere bal uit kruising.

James Rodríguez posseert na een training gewilig voor enkele supporters, maar moet er dan toch echt vandoor. Een handtekeningjager koestert de illusie mee te kunnen liften met de sportwagen van de Colombiaan, maar moet al snel afhaken.

• Exeter City-middenvelder David Wheeler heeft de pols van zijn vriendin Alice Woodyatt gebroken. Gelukkig is er geen sprake van huiselijk geweld en gaat het slechts om een onfortuinlijke misser. De 24-jarige Engelsman schoot naast en zijn afzwaaier bezorgde zijn partner een polsbreuk. 'Supporters verbaasden zich dat ik ondanks de pijn tot het einde ben gebleven, maar David speelde goed en ik wilde hem blijven volgen', verklaarde Woodyatt aan The Sun.

Hyun-Jun Suk groeide in zijn periode bij Ajax vanwege zijn onuitputbare enthousiasme uit tot een absolute cultheld. In Amsterdam kwam de 24-jarige Zuid-Koreaan tot slechts zes optredens in de hoofdmacht, waarna hij naar FC Groningen verhuisde. De spits laat bij Vitória Setúbal zien wel degelijk over kwaliteiten te beschikken.

• De winnaarsmentaliteit van Zuid-Amerikaanse voetballers wordt vaak geroemd, maar Juventud-aanvaller Matías Alonso gaat wel heel ver. De Uruguayaanse spits rekt tijd door zich van een brancard te laten rollen. Een wel heel bijzondere schwalbe…

• Malmö FF en Celtic nemen het dinsdagavond tegen elkaar op en de messen zijn geslepen voorafgaand aan de return in de play-offs voor de Champions League. Malmö-doelman Johan Wiland vergeleek Celtic-spelers na afloop van de heenwedstrijd met varkens, maar volgens coach Åge Hareide hebben de media de uitlatingen van zijn doelman verkeerd begrepen.

• Altijd al het leven van een profvoetballer van dichtbij willen volgen en op zoek naar een baan? Sunderland-spits Jermain Defoe zoekt een persoonlijke assistent. Het takenpakket bestaat onder meer uit het vullen van de koelkast en het verzorgen van de planten in huize Defoe. Bekijk de vacature hier.

'Memphis past zich goed aan. Hij is erg sterk en snel en kan goed overweg met iedereen. Hij durft zich te laten zien en dat is erg positief. Ik betwijfel of hij mijn advies nodig heeft omdat hij een echte persoonlijkheid is. Hij weet wat hij kan en heeft veel zelf vertrouwen, dat is belangrijk bij een club als United.'
Daley Blind verwelkomde met Memphis Depay deze zomer een landgenoot op Old Trafford. De verdediger is op de clubsite van Manchester United zeer te spreken over de nieuwkomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.