Weinzierl kan aan de slag als trainer van Schalke 04

Reacties

Schalke 04 heeft in Markus Weinzierl een nieuwe trainer. De 41-jarige Duitser gaat volgens Kicker als opvolger van André Breitenreiter tekenen tot medio 2019.

Weinzierl kan aan de slag als trainer van Schalke 04

De wisseling van de wacht tekende zich al langer af. Na het ontslag van Breitenreiter was het wachten op de bevestiging van de komst van Weinzierl. FC Augsburg was al akkoord met een compensatie van naar verluidt drie miljoen euro, maar wilde pas groen licht geven als het zelf zekerheid had over Dirk Schuster van Darmstadt 98 als opvolger. Dat laatste obstakel is volgens Kicker genomen.

Weinzierl, die op 14 juli begint in Gelsenkirchen, heeft naam gemaakt bij FC Augsburg. Onder zijn hoede werd in 2015 voor het eerst in de clubhistorie Europees voetbal afgedwongen. Bij Schalke 04 moet hij samen met de nieuwe technisch directeur Christian Heidel voor rust en successen gaan zorgen na weer een turbulent jaar.

Een van de knopen die moet worden doorgehakt is de toekomst van Klaas-Jan Huntelaar. Achter de naam van de Oranje-international staat ondanks een doorlopend contract een vraagteken, ook al verwacht hij zelf geen transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.