Huntelaar en Breitenreiter zitten op borrelende vulkaan

Reacties

Speculaties over Klaas-Jan Huntelaar en André Breitenreiter passen bij de vulkaan Schalke 04. VI-redacteur Lars Ulrich blikt vooruit op de 31ste speelronde van de Bundesliga.

Huntelaar en Breitenreiter zitten op borrelende vulkaan

'Hij is een speler met verdiensten en met een grote naam. Het is duidelijk dat er dan geruchten ontstaan.' André Breitenreiter heeft het over Klaas-Jan Huntelaar die in verband wordt gebracht met Ajax. Zijn topscorer (negen goals) wees een dergelijke transfer ondanks een doorlopend contract niet bij voorbaat af. 'Ik heb nog geen definitieve beslissing genomen', vertelde de Oranje-international in Duitsland over zijn mogelijk terugkeer naar Ajax. 'Maar ik overweeg het wel. Al gaat het op dit moment alleen maar om Schalke 04.'

Vanwege de onrust bij Die Königsblauen kiest Huntelaar er logischerwijs voor niet te veel te zeggen over zijn toekomst. Bij Schalke 04 is er zeker meer dan genoeg te doen. Bij tegenvallende resultaten lopen de gemoederen altijd snel op. En dat is nu ook weer het geval. In 2016 leverden de vijftien wedstrijden, waaronder de beschamende Europa League-ontmoeting met Shakhtar Donetsk, slechts vijf zeges op tegen zes nederlagen.

Een Europees startbewijs staat daardoor zelfs op de tocht. In Gelsenkirchen is daarmee de deur naar het trainerskerkhof weer geopend. Breitenreiter zelf is namelijk nog veel meer dan Huntelaar hét onderwerp van speculaties. Afgelopen week doken berichten op dat Schalke 04 al in conclaaf is met FC Augsburg over trainer Markus Weinzierl. 'Voor een bedrag van vijf miljoen euro kunnen jullie hem overnemen', luidde volgens Bild de boodschap van Augsburg.

Na één jaar moet André Breitenreiter (rechts) bij Schalke 04 mogelijk alweer plaatsmaken voor FC Augsburg-trainer Markus Weinzierl (links).
Na één jaar moet André Breitenreiter (rechts) bij Schalke 04 mogelijk alweer plaatsmaken voor FC Augsburg-trainer Markus Weinzierl (links).

Breitenreiter, die zelf minder dan een jaar geleden voor een half miljoen euro werd weggehaald bij SC Paderborn, voelt de druk. Technisch directeur Horst Heldt heeft hem wel een baangarantie gegeven. 'Tot het einde van mijn dienstverband kan ik zeggen: André Breitenreiter is en blijft trainer. Hij heeft een contract tot medio 2017.'

Die steun is niet bijster veel waard. De looptijd van de garantie is in elk geval zeer beperkt. Want Heldt maakt op 30 juni zelf plaats voor Christian Heidel, die staat te trappelen om zijn stempel te drukken op Schalke 04. Heldt is niet gediend van de bemoeienissen. 'Het klopt niet dat mensen die niet bij Schalke zitten over Schalke praten. Ik vraag om rust voor de eindsprint. Stoorzenders van buitenaf helpen sowieso niet.'  

Heldt wil rust, en juist daar ontbreekt het altijd aan bij Schalke 04. Alleen successen kunnen de dreiging van een uitbarsting van ongeduld wegnemen. Een mooi resultaat tegen nummer drie Bayer Leverkusen is daarom meer dan welkom, al is het alleen zodat Breitenreiter, Heldt en Huntelaar met een tastbare prijs in de vorm van een Champions League-ticket afscheid kunnen nemen. Want dat is ook nog mogelijk met een marge van zes punten. 'De wedstrijd tegen Leverkusen is nu het enige belangrijke. Al het andere zal de toekomst moeten uitwijzen.' Was getekend Breitenreiter. Maar Huntelaar had het ook kunnen zeggen.

Programma
Hamburger SV 22-04
20:30
Werder Bremen
VfL Wolfsburg 23-04
15:30
FC Augsburg
VfB Stuttgart 23-04
15:30
Borussia Dortmund
1. FC Köln 23-04
15:30
Darmstadt 98
Hertha BSC 23-04
15:30
Bayern München
FC Ingolstadt 04 23-04
15:30
Hannover 96
Schalke 04 23-04
18:30
Bayer Leverkusen
Borussia
Mönchengladbach
24-04
15:30
1899 Hoffenheim
Eintracht Frankfurt 24-04
17:30
FSV Mainz 05
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.