Invaller Huntelaar kansloos onderuit, Augsburg in problemen

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar heeft met Schalke 04 een pijnlijke nederlaag geleden bij FC Ingolstadt 04. De Nederlandse spits viel vlak voor tijd in. FC Augsburg verloor bij FSV Mainz 05 en verkeert in grote degradatiezorgen.

Invaller Huntelaar kansloos onderuit, Augsburg in problemen

FC Ingolstadt 04 - Schalke 04 3-0
Bankzitter Huntelaar heeft met Schalke 04 bijzonder slechte zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Promovendus FC Ingolstadt 04 bleek namelijk te sterk. Een strafschop van Moritz Hartmann zette de thuisploeg op het juiste spoor en de voorsprong werd verder uitgebreid door Lukas Hinterseer en Dario Lezcano.

Toen Huntelaar een kwartier voor tijd inviel, stond de 3-0 eindstand al op de borden. Schalke is de vierde plek, die goed is voor een ticket voor de (voorronde van de) Champions League, nu definitief kwijt aan Bayer Leverkusen. Vrijdag deed Leverkusen goede zaken met een 3-0 overwinning op VfL Wolfsburg.

FSV Mainz 05 - FC Augsburg 4-2
FSV Mainz 05 profiteerde optimaal van de misstap van Schalke 04 door met 4-2 te winnen van FC Augsburg. De ploeg van trainer Martin Schmidt klimt ten koste van Schalke naar de vijfde plek. Christian Clemens en Pablo De Blasis scoorden beiden twee keer en waren daarmee de uitblinkers bij Mainz. Caiuby en Ja-Cheol Koo deden wat terug voor Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw en aanvoerder Paul Verhaegh ontbraken.

Augsburg moet door de nederlaag nadrukkelijk vrezen voor degradatie, want de nummer zestien van de Bundesliga houdt 1899 Hoffenheim en Eintracht Frankfurt slechts op doelsaldo achter zich. Hoffenheim komt bovendien zondag nog in actie tegen 1. FC Köln en kan Augsburg dus passeren.

Hannover 96 - Hamburger SV 0-3
Voor Hannover 96 lijkt degradatie uit de Bundesliga bijna onafwendbaar. Ook in het thuisduel met Hamburger SV ging het weer mis. Uit een corner van Aaron Hunt opende Cleber Reis na een uur de score en HSV nam vervolgens verder afstand via Ivo Ilicevic en Nicolai Müller. Met zeventien punten uit 28 wedstrijden blijft Hannover hekkensluiter. Het gat naar de veilige vijftiende plek bedraagt tien punten. HSV is middenmoter.

Overige uitslag:
SV Darmstadt 98 - VfB Stuttgart 2-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.