Wedstrijden tussen Arsenal en Spurs garantie voor goals

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de derde speelronde is dat het duel tussen Arsenal en Tottenham Hotspur van zondagmiddag 17.00 uur.

Wedstrijden tussen Arsenal en Spurs garantie voor goals

Arsenal

Klassering: achtste plaats
Vorm V-W

Arsenal voelt al jaren de hete adem in de nek van Tottenham Hotspur. De dreigende machtsverschuiving in Noord-Londen kan dit seizoen wel eens definitief zijn beslag krijgen. The Gunners kondigden grote transfers aan, maar hebben ruim dertig uur voor het sluiten van de transfermarkt nog altijd geen speler vastgelegd waar de concurrentie steil van achterover valt. Arsène Wenger haalde Mathieu Flamini transfervrij op bij AC Milan en investeerde in het Auxerre-talent Yaya Sanogo.

Het Arsenal van dit seizoen is derhalve niets veranderd ten opzichte van het Arsenal van vorig seizoen. De ploeg combineert makkelijk tegen de zwakkere opponenten, maar wordt in de topwedstrijden telkens afgetroefd. Ook hebben de Noord-Londenaren het lastig tegen fysiek sterkere teams. De 1-3 nederlaag tegen Aston Villa is niet anders te verklaren.  Midweeks wist Arsenal zich wel opnieuw te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, maar de tegenstand van Fenerbahçe in de playoff-ronde was ook wel heel pover.

Uitgelicht
De hele zomer schreeuwen de supporters om versterkingen. Het liefst een spits. Opmerkelijk genoeg is Olivier Giroud voorlopig een van de uitblinkers in het elftal. De Fransman scoorde zowel in het openingsduel met Aston Villa als afgelopen tegen Fulham en had met een treffer ook een aandeel in de 0-3 zege uit bij Fenerbahçe. Toch heeft Giroud nog niet de naam en faam van pakweg Robin van Persie, Luis Suarez of Sergio Agüero. Als topscorer van de Ligue 1 in 2012 werd meer van hem verwacht dan de elf goals in die hij maakte tijdens zijn debuutseizoen in de Premier League.

Tottenham Hotspur

Klassering: derde plaats
Vorm W-W

Het vertrek van Gareth Bale kwam bij Tottenham allerminst als een verrassing. Adequaat wist de leiding van The Spurs het wegvallen van de Welshman op te vangen. De voorbije dagen werden Vlad Chiriches (Steaua Boekarest), Erik Lamela (AS Roma) en Christian Eriksen (Ajax) aan het toch al indrukwekkende lijstje versterkingen toegevoegd. Het zijn stuk voor stuk aankopen die in het Emirates Stadium werden verwacht, maar straks hun opwachting gaan maken op White Hart Lane. Vanmiddag kan de equipe van manager André Villas-Boas de eerste uppercut uitdelen. Als winnaar van de transfermarkt is de verwachting dat Tottenham de topvier zal bestormen.

Uitgelicht
André Villas-Boas is voor het eerst in zijn trainerscarrière aan een tweede seizoen begonnen. Het klinkt curieus, maar bij zijn vorige drie clubs was de pas 35-jarige Portugees -al dan niet noodgedwongen- binnen een jaar weer vertrokken. Na zijn successen met FC Porto werd hij tot de nieuwe José Mourinho gebombardeerd. Met de verzameling spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft kan hij uit de schaduw van zijn leermeester stappen.

Onderlinge historie

Arsenal-Tottenham is een van de vurigste derby’s in het Engelse voetbal. Het is de slag om Noord-Londen en een garantie op spektakel en doelpunten. Zomaar wat uitslagen die de voorbije tien jaar op het scorebord stonden: 4-5 (Tottenham-Arsenal), 4-4, 3-3 en liefst twee keer 5-2 (Arsenal-Tottenham).

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
20/04/2011 Tottenham Hotspur - Arsenal 3-3 Premier League
02/10/2011 Tottenham Hotspur - Arsenal 2-1 Premier League
26/02/2012 Arsenal - Tottenham Hotspur 5-2 Premier League
17/11/2012 Arsenal - Tottenham Hotspur 5-2 Premier League
03/03/2013 Tottenham Hotspur - Arsenal 2-1 Premier League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen