Liverpool voor het eerst in vijf jaar foutloos na twee duels

Liverpool heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Bij Aston Villa was een doelpunt van Daniel Sturridge voldoende (0-1).

Liverpool voor het eerst in vijf jaar foutloos na twee duels

Aston Villa had het lastig tegen Liverpool. Nadat er tegen Arsenal (1-3 winst) nog overtuigend voetbal op de mat werd gelegd, werd het nu snel naar achteren gedrukt door Liverpool. Ook zonder de nog altijd geschorste Luis Suarez waren The Reds dreigend en werd na twintig minuten op schitterende wijze de score geopend.

Daniel Sturridge heeft bewezen zonder Suarez prima te gedijen. De spits maakte een mooie aanval knap af; bij een pass van José Enrique maakte Philippe Coutinho een overstapje, waardoor Sturridge de bal vrij aan kon nemen. Hij omspeelde doelman Brad Guzan en vanuit een moeilijke hoek maakte hij met buitenkant voet af.

Daarna ging Aston Villa steeds meer op zoek naar de aanval. Bacuna was gevaarlijk, maar doelman Simon Mignolet werd niet erg vaak serieus getest. Christian Benteke ontpopte zich de afgelopen tijd tot een zware last voor verdedigers, maar Liverpool-verdediger Kolo Touré deed zijn werk uitstekend.

Villa bleef drukken, bracht onder meer Karim El Ahmadi binnen de lijnen en Liverpool moest alle zeilen bijzetten. Benteke kreeg een paar minuten voor tijd dé kans om de stand gelijk te trekken, maar landgenoot Mignolet hield Liverpool op de been met een schitterende redding.

In Birmingham had Aston Villa-manager Paul Lambert een opvallende naam in zijn basiself opgenomen: Leandro Bacuna. De Nederlander, die deze zomer overkwam van FC Groningen, moest het vorige week bij zijn debuut nog doen met een invalbeurt. Ook aanvoerder Ron Vlaar begon vanaf het eerste fluitsignaal.

Omdat Liverpool de seizoenouverture ook al won van Stoke City (1-0) is de maximale score na twee duels nog altijd een feit. Aston Villa heeft na drie duels drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen