Liverpool haalt met Cissokho concurrent voor José Enrique

Aly Cissokho vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. De 25-jarige linksback uit Frankrijk verhuist op huurbasis van Valencia naar Liverpool, waar hij de vijfde versterking van deze transferperiode is.

Liverpool haalt met Cissokho concurrent voor José Enrique

Bij de ploeg van manager Brendan Rodgers moet Cissokho de concurrentie aangaan met José Enrique, die het afgelopen seizoen tot 35 officiële wedstrijden namens The Reds kwam. Bij afwezigheid van de Spanjaard speelde rechtsback Glen Johnson vaak op zijn positie.

Cissokho beleefde zijn doorbraak in 2009 bij FC Porto, waarna hij de clubs voor het uitkiezen had. AC Milan leek de nieuwe werkgever te worden van de verdediger, maar daar kwam hij niet door de medische keuring. Olympique Lyon pikte hem uiteindelijk op en na drie jaar in Frankrijk stapte hij een jaar geleden over naar Valencia, waar hij vorig seizoen 36 duels speelde.

Liverpool, dat afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen begon met een 1-0 thuiszege op Stoke City, haalde deze zomer al vier nieuwe spelers. Doelman Simon Mignolet kwam over van Sunderland, verdediger Kolo Touré werd transfervrij opgepikt bij Manchester City en uit Spanje kwamen middenvelder Luis Alberto (Sevilla) en aanvaller Iago Aspas (Celta de Vigo).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen