Mignolet voorkomt puntenverlies kansenmissend Liverpool

Liverpool is het seizoen gestart met een 1-0 overwinning op Stoke City. Dat was vooral te danken aan doelman Asmir Begovic, die voorkwam dat Erik Pieters bij The Potters debuteerde met een grote nederlaag. Aan de andere kant had ook keeper Simon Migolet een hoofdrol in de slotfase.

De van PSV overgenomen Pieters startte in de basis bij Stoke als linksback. Liverpool moest het doen zonder Luis Suarez, die nog geschorst is vanwege het bijtincident vorig seizoen met Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic. Ondanks het gemis van de aanvaller begon de thuisploeg uitstekend aan de wedstrijd, al kreeg Stoke in de achtste minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Robert Huth schoot echter op de lat boven Mignolet.

De Belgische doelman, die werd overgenomen van Sunderland en dus ook zijn competitiedebuut maakte, had verder nauwelijks iets te doen. Het was in de openingsfase eenrichtingsverkeer en nadat Daniel Sturrigde een doelpunt afgekeurd zag worden en Kolo Touré uit een hoeschop op de lat had gekopt, kregen ook Iago Aspas en Jordan Henderson mogelijkheden. Zij stuitten echter op Begovic, die een geweldige wedstrijd keepte.

In de 37ste minuut had hij echter geen antwoord op een schot van Sturridge, die van net buiten het strafschopgebied Liverpool verdiend op voorsprong zette. Kort voor rust was Jonathan Walters dicht bij de gelijkmaker, maar Mignolet voorkwam die. Ook na rust was Liverpool de bovenliggende partij en bracht Begovic redding op inzetten van Henderson, Sturridge en Gerrard, terwijl Henderson ook nog op de paal schoot.

Kort voor tijd kreeg Stoke een uitgelezen kans op een gelijkspel toen het een strafschop kreeg na hands van Daniel Agger, maar Mignolet dook naar de goede hoek en voorkwam daarmee puntenverlies van Liverpool.