Fer opent Norwich-rekening, opmerkelijke penalty Ruiz

De tweede ronde van de strijd om de League Cup leverde het nodige vuurwerk met een Nederlands tintje op. Leroy Fer maakte zijn eerste treffer voor Norwich City, terwijl Bryan Ruiz een zeer opmerkelijke penalty op zijn naam kreeg.

Fer opent Norwich-rekening, opmerkelijke penalty Ruiz

Fer luisterde net als oud-Feyenoorder Johan Elmander zijn debuut voor het eigen Norwich-publiek op met een treffer. De middenvelder droeg zo zijn steentje bij aan de spectaculaire 6-3 overwinning op Bury uit League Two. Ricky van Wolfswinkel bleef op de bank bij The Canaries.

Fulham ontsnapte tegen Burton uit League Two aan een vroegtijdige uitschakeling mede dankzij een zeer opmerkelijke strafschop van Bryan Ruiz. In de noodzakelijke penaltyreeks na de 2-2 kon de Costa Ricaan alsnog juichen nadat zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld in leek te stuiteren. Maar via de rug van keeper Dean Lyness verdween de bal alsnog over de lijn.

Ook Liverpool kon Notts County niet in de reguliere speeltijd eronder krijgen. Pas in de verlengingen werd de club uit de League One naar een 4-2 nederlaag gespeeld. Sunderland moest ook diep gaan, waarbij Jozy Altidore met zijn eerste treffer in dienst van The Black Cats het startsein gaf voor een comeback tegen MK Dons uit League One dat een 2-0 voorsprong zag eindigen in een 3-2 nederlaag.

Bekijk hier al onze video's