Warner Hahn, een muur van vlees, bloed en paardenstaart

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de dertigste speelronde is dat PEC Zwolle-keeper Warner Hahn.

Warner Hahn, een muur van vlees, bloed en paardenstaart

In zijn doel mag Warner Hahn eruitzien als een stoere reus,  daarbuiten is hij een zeer bescheiden mens. De keeper van PEC Zwolle zal zichzelf niet op de borst kloppen na een wedstrijd. Zelfs niet als hij er, zoals vrijdag, in zijn eentje bijna in slaagde de aanstaand landskampioen te beteugelen. Keer op keer stuitten PSV'ers op een muur van vlees, bloed en paardenstaart. Steeds weer stond Hahn op de juiste plek, als een octopus met keeperhandschoenen. De drie tegengoals waren simpelweg onhoudbaar.

'Het was PSV tegen Warner Hahn', zei PEC-trainer Ron Jans na de 3-1. De voormalige schoolmeester reikte er maar meteen een rapportje bij uit. 'Geef Hahn maar een 10.' Dat was wat overdreven, maar feit is dat Hahn een masterclass keepen ten beste gaf.

De Rotterdammer nam alle complimenten een tikje verlegen in ontvangst, de aandacht snel verplaatsend naar zijn trainers en het team. Jans vond de prestatie extra knap, omdat Hahn de ochtend van de wedstrijd nog bij een begrafenis was. Dat had niet naar buiten hoeven komen van de doelman, die het onderwerp rap afkapte. De huurling van Feyenoord wil worden beoordeeld op zijn prestaties. En die worden almaar beter. Eerder in de week bezorgde hij zijn ploeg ook al een plek in de bekerfinale. Hahns spoedvertrek naar PEC is perfect uitgepakt. Feyenoord krijgt er in de zomer een gerijpte doelman, een topper in de dop én een luxeprobleem bij.

Hahn kreeg voor zijn optreden in Eindhoven een 9, waardoor de doelman nu bij de beste vijftien spelers staat in het Gillette Pro Klassement.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.