PSV kan champagne koud zetten na zege op PEC

Reacties

PSV is na een 3-1 zege op PEC Zwolle de eerste landstitel sinds 2008 tot op een haar genaderd. Als Ajax zaterdag verliest van Heracles Almelo, is het 22ste kampioenschap voor de Eindhovenaren een feit.

PSV kan champagne koud zetten na zege op PEC

Winnen en dan zaterdagavond met de champagne binnen handbereik naar Heracles Almelo - Ajax kijken. De opdracht voor PSV was simpel. Het leek de manschappen van Phillip Cocu te inspireren, want zij legden een van de beste openingsfases van dit seizoen op de mat. Bekerfinalist PEC werd van het kastje naar de muur getikt en stond na twintig minuten wonder boven wonder pas 1-0 achter.

Het doelpunt was in de twaalfde minuut op naam gekomen van Georginio Wijnaldum, die hard en hoog raak had geknald na een voorzet van Luciano Narsingh. Ervoor en erna kreeg PSV de ene na de andere kans. Luuk de Jong, Jetro Willems en Luciano Narsingh lieten na PSV razendsnel in een zetel te helpen.

Laksheid
Het enorme overwicht resulteerde in laksheid, want het tot dan toe ongevaarlijke PEC kwam elf minuten voor rust langszij via Maikel van der Werff, die vogelvrij stond na een corner van Bart van Hintum. PSV zakte na de 1-1 op onverklaarbare wijze in en was ook na rust zichzelf niet, want Jesper Drost had PEC in de eerste minuut na de pauze op 1-2 moeten brengen. Zijn inzet werd echter gepareerd door Jeroen Zoet.

PSV was op zoek naar inspiratie en kreeg die in de vijftigste minuut via Joshua Brenet, die waarschijnlijk het mooiste doelpunt uit zijn leven maakte. Na een afgeslagen corner hield Brenet de bal op dertig meter van het doel in de lucht met zijn knie, waarna hij een paar stappen naar voren zette en de bal ziedend hard achter Warner Hahn, uitblinker aan Zwolse zijde, volleerde.

Joshua Brenet wordt door zijn ploeggenoten gefeliciteerd met zijn wonderschone goal.
Joshua Brenet wordt door zijn ploeggenoten gefeliciteerd met zijn wonderschone goal.

Erna verviel PSV weer in dezelfde fout, door enorme kansen te missen, waardoor PEC in de wedstrijd bleef. De ineffectiviteit van voornamelijk Memphis Depay brak de Eindhovenaren echter niet op, mede doordat een vlammend schot van PEC-speler Thomas Lam op de lat strandde. Om aan alle twijfel een einde te maken, zorgde Luuk de Jong vlak voor het einde met een geplaatst schot voor de 3-1.

Door de zege kan PSV de champagne koud zetten. Als Ajax verliest van Heracles, kan de kurk morgen al van de fles. Als de Amsterdammers niet verliezen in Almelo dan wordt PSV kampioen als het volgende week zaterdag thuis wint van SC Heerenveen. De huldiging in Eindhoven is een dag later, ook als PSV morgen al kampioen wordt. PEC, dat Hahn mag danken voor het uitblijven van een monsterscore, staat zesde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.