PSV op koers voor recordaantal zeges

Reacties

De dertigste speelronde in de Eredivisie vormt komend weekend de eerste mogelijkheid voor koploper PSV om zijn 22ste landstitel in de wacht te slepen én op koers te blijven voor een clubrecord.

PSV op koers voor recordaantal zeges

Indien de Eindhovenaren vrijdagavond winnen van PEC Zwolle en Ajax een dag later drie punten verspeelt op bezoek bij Heracles Almelo, dan is de titelstrijd al in Eindhovens voordeel beslist. Het gat tussen beide concurrenten bedraagt dan dertien punten, een onoverbrugbare afstand met nog vier speelronden op de kalender.

PSV ligt dit seizoen ook op koers voor een nieuw clubrecord. Na 29 speelronden staan er 24 zeges op de balans. Dat zijn er nog maar drie minder dan het clubrecord uit de seizoenen 1985/86, 1986/87, 1987/88, 1999/00 en 2004/05.

De Brabanders kunnen deze jaargang op maximaal 29 zeges uitkomen. Dat zou er één minder zijn dan het Eredivisierecord dat zodoende veilig in handen blijft van Ajax: dertig overwinningen in 1971/72 en 1972/73. Als PSV zijn laatste vijf duels stuk voor stuk wint, komt het uit op 88 punten. Dat zou een nieuw clubrecord betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.