Jans: 'Aan elke PSV'er zitten ook weer wat haken en ogen'

Reacties

Na het bekersucces kijkt PEC Zwolle vol goede moed uit naar het competitietreffen op vrijdagavond met PSV. De Zwollenaren zijn al twee seizoenen ongeslagen in Eindhoven.

Jans: 'Aan elke PSV'er zitten ook weer wat haken en ogen'

'Met de bekerwedstrijd doordeweeks was het geen ideale voorbereiding voor ons. Daartegen moeten we gewapend zijn', refereerde trainer Ron Jans op de clubwebsite een dag voor het duel in het Philips Stadion aan het succes tegen FC Twente. Dinsdag bereikte PEC na penalty's voor het tweede jaar op rij de finale om de KNVB-beker.

Maar PEC heeft ook redenen voor vertrouwen. De nummer zes van de Eredivisie won eerder dit seizoen thuis met 3-1 van PSV. 'Ik vroeg aan mijn spelers of ze nog het gevoel hadden dat we de eerste wedstrijd hadden, het vertrouwen', vervolgt de trainer. 'Die eerste helft was misschien wel het beste wat we dit seizoen hebben laten zien.'

Sinds het verlies in Zwolle ging PSV nog maar drie keer onderuit en speelde het één keer gelijk. De Eindhovenaren stevenen dan ook op de landstitel af. 'PSV gaat terecht kampioen worden', vindt Jans, 'maar het zat ze vorige week niet tegen in de wedstrijd tegen FC Twente en dan nu tegen ons, twee ploegen die vol voor de bekerfinale gingen. We moeten vrijdag goed zijn, maar bij elke PSV-speler zitten er ook weer wat haken en ogen aan. Daarvan moeten we gebruikmaken. Er liggen kansen voor ons.'

Met de zesde plaats in de Eredivisie doet PEC Zwolle nog volop mee om kwalificatie voor de play-offs voor de Europa League, al is de ploeg van Jans al zeker van Europees voetbal als zij op zondag 3 mei de bekerfinale wint van FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.