Cocu hoopt niet dat Ajax van Heracles verliest

Als Ajax zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo verliest, is PSV kampioen. Trainer Phillip Cocu van de Eindhovenaren betwijfelt echter op hij de televisie aanzet voor het duel in Almelo.

'Ik weet niet of ik ga kijken', zei hij na de 3-1 zege op PEC Zwolle tegen FOX Sports. 'We gaan in elk geval niet met zijn allen kijken. De spelers hebben twee dagen vrij gekregen.' Cocu hoopt eigenlijk dat Ajax niet verliest in Almelo. 'Want ik zou het veel mooier vinden om volgend weekend in ons eigen stadion (tegen SC Heerenveen, red.) kampioen te worden.'

Cocu vond dat zijn ploeg tegen PEC een formidabele openingsfase op de mat legde. 'We waren toen echt heel goed. We hadden het in de eerste 25 minuten volledig in handen. We kwamen op voorsprong, maar het lukte maar niet een tweede goal te maken', vervolgde hij. 'Toen kwam PEC in eens op 1-1 en groeiden ze in de wedstrijd. Na rust kregen we de controle terug, al duurde het lang voordat de doelpunten kwamen.'

Hoogtepunt van de wedstrijd was het doelpunt van Joshua Brenet, die doel trof met een geweldig afstanddschot. 'Hij schoot 'm geweldig binnen, maar hij had wat goed te maken', verwees Cocu naar de dekkingsfout van zijn back, die tot de gelijkmaker van PEC leidde. Cocu was tot slot lovend over PEC-doelman Warner Hahn, die een ruime nederlaag voor zijn ploeg voorkwam. 'Hij was met een paar reacties fenomenaal.'