Bisschop Jans prijst wonderkeeper Hahn

Volgens Ron Jans was er maar één reden dat zijn PEC Zwolle vrijdag tegen PSV een forse nederlaag bespaard bleef: Warner Hahn. De doelman keepte volgens de trainer de wedstrijd van zijn leven.

'Ik ben getuige geweest van een wonder. Het was PSV tegen Warner Hahn. Hij was een held. Hij pakte bijna alles', sprak Jans na afloop. 'Vanochtend heeft hij nog een begrafenis gehad en hij kwam pas in het hotel bij de selectie. Als je daarna zó geweldig keept...'

Jans had zichzelf halverwege het duel uitgeroepen tot geestelijke. 'In de kleedkamer heeft Bisschop Jans de boel even op scherp gezet', zei hij glimlachend. 'Ik heb gezegd dat er een soort wonder had plaatsgevonden, doordat het bij rust 1-1 stond. Want we waren in het begin zó ontzettend slecht en apathisch. PSV kreeg kans na kans.'

Uiteindelijk liep PSV na rust alsnog uit naar een 3-1 overwinning. 'Volkomen verdiend', concludeerde Jans. 'Het kraakte en piepte bij ons', sloof hij af, verwijzend naar de 120 minuten die zijn ploeg nog in de benen had van het bekerduel met FC Twente (zege na strafschoppen) van dinsdag.